Donald Trump heeft meer dan $10 miljoen in crypto meme coins

8697 totale weergaven
donald trump crypto

Donald Trump, de ex-president van de Verenigde Staten en de huidige Republikeinse presidentskandidaat, heeft minstens $10 miljoen in meme coins, zonder hier geld aan uit te geven. Deze munten zijn aan hem gegeven door ontwikkelaars van verschillende projecten. Hier zijn de tokens die bij Trump’s portfolio horen: $TRUMP, $ETH, $WETH, $MVP, $CONAN, $BABYTRUMP, en $MAGA. Alleen $ETH en $WETH zijn geen memecoins.

Donald Trump crypto meme coins stijgen in waarde

Op 29 mei gingen Trump’s cryptoholdings boven de $10 miljoen, vooral door de stijging van de waarde van de TRUMP token naar $16. Dit meldt blockchain bedrijf Arkham. De waardestijging kwam vooral door Trump’s recente steun voor cryptocurrencies. Op 25 mei sprak hij positief over cryptocurrency bedrijven en de industrie. Op 21 mei maakte de Trump 2024-campagne een pagina aan voor crypto donaties.

Trump bezit op dit moment 579.290 TRUMP tokens, wat ongeveer $10 miljoen waard is. De waarde van TRUMP is inmiddels gestegen naar $17, waardoor de waarde van het crypto portfolio van Donald Trump alleen maar blijft stijgen.

Andere crypto coins in portfolio van Donald Trump

Naast zijn grote investering in TRUMP, bezit Trump ook veel Ethereum. Hij heeft 464,2 ETH, wat ongeveer $1,79 miljoen waard is. Daarnaast bezit Trump een miljoen MVP tokens, een andere memecoin die beloningen geeft en zijn campagne steunt.

MVP bereikte op 17 mei een piekwaarde van $0,709, maar is sindsdien met 15% gedaald en wordt nu verhandeld rond de $0,60 Dit maakt Trump’s MVP holdings ongeveer $600.000 waard.

Andere memecoins in Trump’s portfolio, zoals $CONAN, $BABYTRUMP, en $MAGA, hebben ook nog een aanzienlijke waarde, hoewel ze niet zo groot zijn als zijn TRUMP en MVP holdings.

Crypto donaties aan Donald Trump voor verkiezingscampagne

Donald Trump accepteert voor zijn verkiezingen ook donaties in cryptocurrencies. Naar verluidt heeft Trump hier al zo’n $35 miljoen aan donaties mee opgehaald. Naast deze donaties sturen mensen dus ook grote hoeveelheden meme coins naar de wallet van Donald Trump. Wat Trump met deze miljoenen in meme coins gaat doen is nog niet duidelijk.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...