Donald Trump heeft meer dan $7 miljoen verdiend met zijn uitstapje naar NFTs

125 totale weergaven
donald-trump-nft-verdiensten

Uit een nieuw financieel rapport blijkt dat de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump meer dan $7 miljoen heeft verdiend met zijn uitstapje naar NFTs.

$7,15 miljoen verdiend met NFT collecties

Tijdens zijn presidentscampagne heeft Donald Trump meer dan $7,15 miljoen verdiend met de drie NFT collecties die hij heeft uitgebracht. Hieronder valt het ‘mugshot’ project en twee series ‘Donald Trump Trading Cards’ collecties. Dit blijkt uit een rapport van Citizens for Ethics

Ook blijkt uit dit rapport dat de voormalige president tussen de $1 miljoen en $5 miljoen aan op Ethereum gebaseerde crypto-activa had. Voor Trump is dit niet alleen een manier om zijn investeringsportfolio uit te breiden, maar ook een manier om nieuwe stemmers aan te trekken met zijn belofte tot een beter cryptobeleid, dat ingaat tegen het beleid dat Kamala Harris aan wil houden. 

Vierde serie aan NFTs

Op 16 juli liet Trump tijdens een interview met Bloomberg doorschemeren dat er nog een vierde NFT serie aan zat te komen. In het interview vertelde hij dat ‘de mensen willen’ dat hij een nieuwe serie uitbrengt. 

Onlangs, op 1 augustus, heeft Trump een reeks ‘officiële crypto sneakers’ uitgebracht, met een gelimiteerde collectie van 1.000 oranje schoenen. Het uitbrengen van deze reeks bleek een enorm succes te zijn, aangezien ze binnen een uur uitverkocht waren, ondanks het prijskaartje van $499. 

Kleine sprong in verhouding met vorig jaar

Het is in verhouding een kleine sprong in verhouding met augustus 2023. Vorig jaar maakte Trump bekende dat hij meer dan $2,8 miljoen aan op Ethereum gebaseerde crypto-activa bezat en inkomsten rapporteerde van meer dan $4,8 miljoen uit NFTs. Dit betekent wel dat hij in totaal $2,35 miljoen aan zijn uitgebrachte NFT collecties heeft verdiend. 

De hoeveelheid crypto-activa die hij bezit, is bijna verdubbeld. Dit is niet zo gek als je kijkt naar de hoeveelheid airdrops die de Amerikaanse presidentskandidaat heeft gekregen. 

Wettelijk verplicht openbaarmaking

Volgens de wet is Donald Trump verplicht om een uitgebreide financiële openbaarmaking te doen als hij zich als presidentskandidaat, of een andere functie in het federale kantoor van de Verenigde Staten, verkiesbaar stelt. Deze wetgeving zorgt voor meer transparantie in de financiële zaken van presidentskandidaten. 

Ooit is Trump begonnen als criticus van Bitcoin en de bredere cryptomarkt, maar de afgelopen maanden is hij een uitgesproken voorstander geworden. Zo heeft hij zijn pro-crypto positie ingenomen als een belangrijk onderdeel van zijn verkiezingscampagne in 2024. 

Lees meer over:
Donald TrumpNFTs

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...