Donald Trump’s crypto stash bereikt $30 miljoen

1923 totale weergaven
Donald Trump's crypto stash bereikt $30 miljoen

Donald Trump’s crypto wallet is de afgelopen week gegroeid naar een waarde van $ 30 miljoen. Fans van de voormalige president en veroordeelde misdadiger hebben zijn wallet overspoeld met meme coins en donaties sinds zijn schuldigverklaring.

De opkomst van Trog (Trump Frog)

De groei van zijn wallet is vooral te danken aan de meme coin Trog, kort voor Trump Frog. Deze coin beschrijft zichzelf als “de meme coin die crypto weer geweldig maakt” op zijn website. Het team achter Trog airdropte de helft van de totale voorraad van 420,690,000 munten naar Trump, waardoor hij de grootste houder van de coin is. De prijs van Trog is de afgelopen 24 uur met 190% gestegen.

Als Trump zou proberen zijn Trog holdings te verkopen, zou de prijs waarschijnlijk instorten vanwege de lage liquiditeit. Desondanks blijft de waarde van zijn holdings stijgen, deels omdat de meme coin gemeenschap blijft speculeren en investeren in Trog.

Ethereum en andere meme coins

Sinds de schuldigverklaring van Trump is de prijs van Ethereum licht gestegen. Hoewel Trump in december $ 2,4 miljoen aan ETH heeft verkocht, houdt zijn wallet nog steeds 471 ETH vast, ter waarde van ongeveer $ 1,8 miljoen. Bovendien bezit hij $ 7,8 miljoen aan MAGA (TRUMP) Ethereum meme coins.

De volatiliteit van TRUMP coin

De TRUMP coin, een andere meme coin gerelateerd aan Trump, beleefde een tumultueuze periode na de veroordeling. De prijs daalde aanvankelijk, maar steeg vervolgens naar een all-time high van $ 17,51 op 1 juni. Momenteel wordt TRUMP verhandeld voor $ 13,49, na een stijging van 2,5% sinds gisteren.

De impact van de rechtszaak op meme coins

Meme coins zijn berucht om hun volatiliteit, vooral wanneer ze gekoppeld zijn aan publieke figuren zoals Trump. Na zijn schuldigverklaring op 34 aanklachten daalde de prijs van MAGA van $ 15 naar $ 11,27, een daling van bijna 25%. Deze dalingen weerspiegelen de snel veranderende sentimenten onder handelaren.

De toekomst van politieke meme coins

De politieke meme coin blitz lijkt een poging van handelaren om te profiteren van de marktdynamiek rondom Trump’s veroordeling en de naderende uitspraak op 11 juli. Trump staat ook voor 37 federale aanklachten en een aanklacht in Georgia voor zijn pogingen om de verkiezingsresultaten van 2020 te ondermijnen.

De uitkomsten van deze zaken zullen waarschijnlijk een grote invloed hebben op de prijs van deze meme coins.

Wat moeten investeerders doen?

Voor Nederlandse crypto-enthousiastelingen en potentiële investeerders biedt deze situatie zowel kansen als risico’s. De volatiliteit van meme coins zoals Trog en TRUMP kan aantrekkelijke winsten opleveren, maar ook aanzienlijke verliezen. Het is cruciaal om goed onderzoek te doen en voorzichtig te zijn bij het investeren in dergelijke volatiele activa.

De recente ontwikkelingen rondom Donald Trump’s crypto holdings laten zien hoe politiek en marktwerking kunnen samenkomen in de wereld van cryptocurrencies. Voor investeerders biedt dit een unieke kans om te profiteren van marktbewegingen, maar het vereist ook voorzichtigheid en gedegen kennis.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwsontwikkelingen en overweeg zorgvuldig je investeringsbeslissingen.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...