DonAlt: bitcoin moet boven $30.200 komen

349 totale weergaven

De pseudonieme handelaar DonAlt, die er vorig jaar in slaagde om vrijwel exact de bodem van bitcoin te voorspellen, onthult nu zijn investeringsplannen voor de komende periode. Bitcoin lijkt op dit moment wat moeite te hebben om de koers van 30.000 dollar te herclaimen en daar ziet DonAlt kansen voor zichzelf.

Wat is het plan?

Als het bitcoin lukt om de koers van 30.000 dollar te heroveren, dan stapt DonAlt opnieuw in, nadat hij er eerder voor koos om zijn bitcoin op 30.200 dollar te verkopen. Lukt dat niet, dan verwacht hij dat de koers zomaar terug kan vallen richting de 20.000 dollar.

Mocht bitcoin inderdaad zo ver terugvallen, dan stapt de handelaar op dat moment weer in. Tussen de koers van 20.000 en 30.000 dollar kiest DonAlt er vooralsnog voor om even rustig te blijven zitten om te kijken hoe de markt zich verder ontwikkelt.

Verder waarschuwt hij de markt voor een paar maanden van zijwaartse prijsactie, die op dit moment niet helemaal uitgesloten kan worden. "De maximale pijn voor de markt is altijd een zijwaartse consolidatieperiode. Er zijn teveel speculanten en een zijwaartse markt zou ervoor zorgen dat zij weer een normale baan moeten zoeken. [...] Daarna gaan we weer omhoog", aldus de analist.

Geen nieuwe dieptepunten

Vooralsnog is DonAlt nog steeds optimistisch over zijn voorspelling dat bitcoin in november 2022 de ultieme bodem van deze bearmarkt bereikte op de koers van 15.500 dollar. Hij ziet het in ieder geval niet gebeuren dat we dit jaar nog dieper zakken dan die koers.

"Ik heb gezegd dat we geen nieuwe dieptepunten zullen zien", zo spreekt de analist opnieuw zijn vertrouwen uit in de bodem van 2022.

De macro-economische situatie begint ondertussen wel steeds meer op de markt te drukken. Het lijkt duidelijk dat de grote missie van de Federal Reserve om de inflatie terug te brengen nog steeds de prioriteit is.

Dat betekent dat we ook in mei waarschijnlijk nog een renteverhoging van de Federal Reserve moeten verwerken, wat over het algemeen geen positief vooruitzicht voor de bitcoin koers is. Het lijkt voor analisten op dit moment even lastig om voorspellingen te doen voor de korte termijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....