Bitcoin koers daalt naar $27.137, wat zeggen de analisten?

Bitcoin koers daalt naar $27.137, wat zeggen de analisten?

De afgelopen week daalde bitcoin naar $27.137, waardoor het bullish sentiment op de markt is afgekoeld. Hoewel de koers weer wat herstelt en de weekgrafiek er nog steeds bullish uitziet zolang de koers boven de $25.000 blijft, moet de markt ook rekening houden met macrocijfers deze week.

CME-gap

De correctie van de koers is door diverse analisten geduid. Volgens analist Michaël van de Poppe is de CME-gap met de futuresmarkt de afgelopen week gedicht.

Een 'gat' tussen de prijs van de CME futures en de bitcoin prijs op de spotbeurzen. Hoe lang het duurt voordat dit gat gevuld wordt, verschilt per keer. Het is ook onduidelijk waarom dit gebeurt, een eenduidige conclusie is er simpelweg niet.

Uit eerder (inmiddels verwijderd) onderzoek blijkt dat in circa de helft van de gevallen een gap binnen 24 uur weer is gevuld. Van de overige helft van de gevallen is 32% binnen één week gevuld. In 95% van de gevallen wordt een gap op enig moment gevuld.

Nu is het weer tijd om voorzichtig naar boven te kijken, zo denkt hij.

Coindesk speekt met Joe DiPasquale, CEO van BitBull Capital, ziet de prijsgrafiek van bitcoin er nog steeds bemoedigend uit.

"Een gezonde hertest van de ondersteuningszone tussen $ 25.000 en $ 27.000 is een positief teken voor een voortdurende stijging. Zolang bitcoin erin slaagt om boven de $22.000 te blijven, kunnen we meer opwaartse actie verwachten."

Ook iemand als CryptoBirb ziet dat de markt nog in bullish vaarwater verkeert en komt met een groot aantal indicatoren om die these te ondersteunen.

Macrocijfers

Tegelijkertijd staat bitcoin in het geheel niet los van ontwikkelingen in de macrowereld. De komende week zijn er enkele macrocijfers uit de VS die van belang kunnen zijn voor de prijs:

  • dinsdag 25 april 10 uur Nederlandse tijd worden de cijfers van het Amerikaanse consumentenvertrouwen voor maart gepubliceerd. In de voorgaande maand kwam het consumentenvertrouwen uit op 104,2, ruim boven de verwachting van 101,0. Bij een meevallend cijfer kán dit positief uitwerken op de cryptomarkt.
  • donderdag 27 april worden de cijfers van het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) voor het eerste kwartaal van de handel in 2023 om 8.30 uur Nederlandse tijd gepubliceerd. De schatting voor het bbp is 2,0%, ruim onder de definitieve gegevens voor het vierde kwartaal van 2022 (2,6%). Komt die schatting, dan is dat een negatief signaal voor de cryptomarkt vanwege angst van een naderende recessie.
  • Het belangrijkste cijfer is er op vrijdag 28 april om 8.30 uur, dan publiceert het Bureau of Economic Analysis de belangrijkste persoonlijke consumptie-uitgaven (PCE) voor maart. Voor maart verwachten analisten een ongewijzigde stijging van de kern-PCE van +0,3%. Op jaarbasis (YoY) is de voorspelling een stijging van 4,5%, tegen 4,6% vorige maand (voorspelling: 4,7%). Valt de kern-PCE hoger uit, dan is dat een bearish signaal voor de cryptomarkt.

Meer regels

Daarnaast kan de markt ook reageren op strengere regels, bijvoorbeeld uit de koker van senator Elizabeth Warren. Volgens podcaster Tony Edwards gaat Warren, een anti-cryptowet presenteren die waarschijnlijk geen kans van slagen heeft, maar wel de markt kan laten bewegen.

Lees meer over:
Bitcoin koers prijs

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties