DonAlt: ‘Maandelijkse sluiting van bitcoin wordt cruciaal voor bullmarkt’

Een populaire handelaar die erin slaagde om de bodem van bitcoin in november rond de 16.000 dollar te kopen, waarschuwt de markt nu dat er een cruciaal moment aankomt voor bitcoin. Als bitcoin er namelijk in slaagt om deze maand boven de 23.291 dollar af te sluiten, dan zou het zomaar kunnen dat de rally van 2023 nog niet voorbij is.

DonAlt is long

Het gaat om de pseudonieme handelaar DonAlt, die dus bitcoin kocht in november op 16.000 dollar, vervolgens verkocht op 25.000 dollar en zichzelf weer inkocht op de koers van 23.000 dollar. Wat dat betreft is hij aan een goede reeks van trades bezig en heeft hij het geluk en het gelijk aan zijn zijde.

"Als we boven de maandelijkse weerstand sluiten, dan voorzie ik een beetje chop voor de komende maand. Maar over het algemeen verwacht ik dat bitcoin weer omhoog zal gaan. Ik ben dus redelijk blij met mijn positionering", aldus DonAlt.

DonAlt geeft aan dat hij weer instapte op de 23.000 dollar vanwege een sterke angst om verdere stijgingen te missen. Daarnaast was DonAlt op basis van de grafieken überhaupt bullish, dus was het voor hem logisch om long te gaan op bitcoin.

22.500 dollar is belangrijk

Als bitcoin weer onder de koers van 23.000 dollar valt, dan moeten handelaren zich volgens DonAlt focussen op de koers van 22.500 dollar. Mocht de koers daar onder dreigen te vallen, dan is het volgens de analist opletten geblazen. "Naar mijn mening zijn we op dit moment een beetje aan een pullback bezig, waarbij de meeste steun rond de koers van 23.000 dollar ligt", aldus DonAlt.

Als we onder die koersen komen is het opletten geblazen, omdat we dan geen hogere dieptepunten noteren. Vaak is een bullrun of positieve koersbeweging intact, zolang er geen diepere lows op de grafieken komen. Wat dat betreft komt er dus een spannende dag aan voor bitcoin. Gaat het lukken om boven de maandelijkse weerstand van 23.291 dollar te sluiten? De komende uren gaan het ons leren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....