DonAlt voorspelt stevige correctie voor bitcoin

De pseudonieme DonAlt slaagde erin om de bodem van de markt te voorspellen in november 2022 en behaalde vanaf dat moment een meer dan behoorlijk rendement. Helaas voor de bulls zag hij rond de koers van 30.000 dollar een patroon dat niet veel goeds belooft voor bitcoin. "Ik ga hier bearish zijn om dezelfde reden als ik bullish was op de koers van 16.000 dollar. Mijn verwachting is dat we de top gezien hebben, totdat er bewijs is voor iets anders", aldus DonAlt.

Professionele cirkels

Met een tweetal professioneel getekende cirkels in de grafiek probeert DonAlt te laten zien dat er op dit moment sprake is van een met november-december 2022 vergelijkbare deviatie. Wat het commentaar van DonAlt precies betekent is niet duidelijk.

Wel is duidelijk dat hij vanaf het huidige niveau redelijk bearish is over de bitcoin koers. Waar dat de koers zal brengen moeten we zien. Laten we in ieder geval hopen dat de dieptepunten van november 2022 niet in gevaar komen.

Dat zou het vertrouwen in bitcoin behoorlijk kunnen breken, terwijl we in 2023 juist zo lekker op weg waren tot nu toe. Als we naar de grafiek van DonAlt kijken, dan lijkt het erop dat hij een bitcoin koers van tussen de 18.000 en 30.000 dollar verwacht op dit moment.

Lijkt op begin 2021

DonAlt waarschuwt ook dat de marktstructuur van bitcoin op dit moment heel erg lijkt op die van begin 2021. Destijds steeg bitcoin van 55.000 naar 65.000 dollar in een periode van twee maanden, voordat het daarna spectaculair omlaag viel richting de 30.000 dollar.

Ook wat dat betreft is er dus even weinig reden voor DonAlt om bullish te worden over de bitcoin koers. Voor nu wacht de analist op een stevige correctie voor bitcoin of nieuwe tekenen van kracht, voordat hij weer instapt.

Wat de koers betreft zou DonAlt eerst een daling richting de 20.000 dollar willen zien voordat hij het weer aantrekkelijk acht om in te stappen. Daar zijn we nog heel ver vandaan met de huidige koers van ongeveer 27.000 dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....