Doordat Nigerianen geen dollars mogen kopen, stijgt interesse in bitcoin en stablecoins

826 totale weergaven

De crash van de nationale valuta van Nigeria zorgt ervoor dat veel mensen in bitcoin en stablecoins stappen. De peer-to-peer exchange LocalBitcoins noteert een toename van 258% in BTC-aankopen in vergelijking met de cijfers van vorige week.

Bitcoin in Nigeria

De officiële munteenheid van Nigeria is de naira. De ontwaarding van deze valuta loopt op en de economisch zware tijden maken het voor de Nigerianen niet makkelijker.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De paniek nam toe door een besluit van de gouverneur van de Centrale Bank van Nigeria. Godwin Emefiele waarschuwde vooraanstaande personen en politici om naira om te zetten in Amerikaanse dollars.

Hij zei dat er een systeem wordt opgetuigd om “mensen die dergelijke illegale transacties doen en zich niet aan de regels houden te straffen”. Want inderdaad: het wordt nu als illegaal gezien als je je vermogen probeert te behouden in de dollar in plaats van de naira.

Hij is bang dat dit de economie van het land verder kapot maakt, terwijl de overheid er alles aan doet om de aanhoudende schaarste aan deviezen (forex) op te lossen. De waarde van de naira neemt intussen gestaag af. Dit is goed te zien in de handelspaar tussen de naira en TetherUSD op Binance. Men moet (vergeleken met vorige maand) 100 extra naira’s inleggen om één USDt te kunnen kopen.

Doordat Nigerianen geen dollars mogen kopen, stijgt interesse in bitcoin en stablecoins

Bitcoin en stablecoins

Het zorgt er voor dat veel Nigerianen op zoek gaan aan andere valuta, met name bitcoin en stablecoins. Ook Paxful bevestigt deze trend:

“Als we alleen naar Nigeria kijken, zien we dat het handelsvolume vorig jaar meer dan $760 miljoen was. Het aantal Nigeriaanse gebruikers is tot boven de twee miljoen gestegen. De interesse in bitcoin vlakt niet af. In de eerste helft van 2022 was het handelsvolume in Nigeria bijna $400 miljoen.”

In totaal heeft Paxful 10 miljoen gebruikers. 20% daarvan is dus afkomstig uit het Afrikaanse land.

Zogezegd nam de interesse op LocalBitcoins ook toe met 258%. Eerlijkheidshalve is het meten van deze volumes lastig. Coin.dance is een bekende bron, maar hier in de groei nog niet terug te zien in de grafieken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNigeria