Drama bij FTX veroorzaakt mogelijk nieuwe capitulatie-golf onder miners

Drama bij FTX veroorzaakt mogelijk nieuwe capitulatie-golf onder miners

De ineenstorting van het tot vorige week nog zo machtige FTX heeft helaas ook zijn weerslag op de bitcoin koers. Na een daling van ruim 20 procent zijn nu alle ogen gericht op de mining-industrie, die door de onverwachte daling van de koers ook weer stevig onder druk staan.

Hash Ribbons Index op all-time high

Op het moment van schrijven staat de Hash Ribbons Index op een all-time high. De bitcoin hashrate, de hoeveelheid computerkracht in het netwerk, staat op een all-time high en in combinatie met de koersdalingen legt dat de mining-industrie in een onmogelijke houdgreep.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 9 november, na het uitbreken van de problemen bij FTX, werd er een uitstroom van 5.437 bitcoin uit de wallets van miners waargenomen. Het kan bijna niet anders dat dit een paniekreactie is van miners die hun bitcoin richting de beurzen sturen om deze te verkopen.

Drama bij FTX veroorzaakt mogelijk extra problemen voor miners

Een andere optie is dat ze deze bitcoin bij beurzen onderbrengen, om ze als onderpand voor put-opties te gebruiken. Hiermee kopen ze als het ware een verzekering voor de koersdalingen van bitcoin. Hoe dan ook is dit een gevaarlijke situatie, die bitcoin in theorie nog een laatste tik omlaag kan geven.

Spannende weken voor bitcoin

Alles bij elkaar lijkt het erop dat er een aantal spannende weken in het verschiet liggen voor bitcoin. Niemand weet op dit moment precies wat er aan de hand is bij FTX, behalve dat het platform hoe dan ook failliet is en dat de kans op een doorstart praktisch nul is.

Nu is het wachten op de mogelijke schade bij andere partijen binnen de industrie, die investeerden in het platform en mogelijk ook hun holdings moeten verkopen om het hoofd boven water te houden. Het is te hopen dat de ergste paniekgolf met deze dalingen achter de rug is, maar de meeste reacties moeten nog binnenkomen.

We kunnen er in ieder geval op rekenen dat de wetgevers door dit drama op scherp staan en dat de industrie vanuit die hoek een hoop pijn kan verwachten de komende tijd. Dit is niet het einde van 2022 waar we met z'n allen op hoopten, maar helaas wel de realiteit waar we het mee moeten doen.

Lees meer over:
Bitcoin mining bitcoin mining FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties