Drie beursgenoteerde bedrijven gaan in Texas samen bitcoin minen

Drie beursgenoteerde bedrijven gaan in Texas samen bitcoin minen

De Texas Pacific Land Corporation (TPL) gaat met twee bedrijven samenwerken om een bitcoin mining farm van 60 megawatt in te richten.

Bitcoin mining

Het beursgenoteerde TPL werkt gaat een partnership aan met Mawson en JAI Energy. Samen gaan ze in West-Texas aan de slag. Het doel is om 2,0 exahash aan rekenkracht op het bitcoin netwerk aan te sluiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mawson en JAI zijn van plan om op vier locaties datacentra te openen. Twee daarvan zijn op het terrein van TPL. Dit is een vastgoedbedrijf dat meer dan 880.000 hectare aan grond bezit in 20 provincies in West Texas.

Ze gaan naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 beginnen en de bouw en hopen eind dit jaar de deuren te kunnen openen en te starten met minen.

Voor TPL is het nieuw om iets met bticoin te doen. CEO Tyler Glover vertelt dat hij blij is om met twee gerenommeerde namen uit de bitcoinmarkt samen te werken.

Het enorme oppervlakte aan grond dat het bedrijf bezit in combinatie met de aanwezige zonne- en windenergie in de staat, maken het een perfecte match voor dit soort activiteiten.

Samenloop van wensen

Justin Ballard, oprichter van JAI Energy werkte vroeger in de olie- en gasindustrie. Hij ziet veel kansen in bitcoin mining:

"Ik geloof dat bitcoin een geweldige aanvulling kan zijn op de 'oil patch' om samen succes kan behalen."

Hij doelt daarmee op de rol die TPL speelt bij de supply-chain van olie en gaswinning. Het bedrijf genereert inkomsten uit nutsdiensten voor pijpleidingen, hoogspanningslijnen en andere toepassingen waarbij ze royalty-deals sluiten. Zo is dat ook bij deze mining farms het geval.

Zo heb je dus een energieleverancier (JAI), een bitcoinbedrijf (Mawson) en een vastgoedgigant (TPL) die de synergie zoeken (en vinden) in bitcoin mining. Ook Tesla is bezig om in Texas met andere bedrijven een bitcoin mining farm op te zetten. Zij werken samen met Blockstream en Block.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties