Stad in Texas gaat 6 maanden cryptovaluta minen

Stad in Texas gaat 6 maanden cryptovaluta minen

Update -

Fort Worth in Texas is de eerste Amerikaanse stad die gaat bitcoin minen. De gemeenteraad heeft vandaag ingestemd met de pilot. Concreet gaan er drie Bitmain Antminer S9-miningmachines 24 uur per dag draaien, zeven dagen per week.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder bericht:

Vandaag stemming over pilot

De Fort Worth City Council (gemeenteraad) denkt na over de mogelijkheid om cryptocurrency's te gaan minen. Als de gemeenteraad vandaag positief besluit over het project, krijgt de Texaanse stad de beschikking over leenapparatuur voor een periode van zes maanden.

Texas staat al bekend als cryptovriendelijk, bitcoinmining wordt er op sommige plaatsen ingezet als middel om de energievraag te gelijkmatiger over de tijd te verdelen.

Mocht dit voorstel goedgekeurd worden, dan kan Fort Worth zich profileren als ‘extra cryptovriendelijk’. De mining rigs worden ter beschikking gesteld door de Texas Blockchain Council. Het gaat om drie rigs, die in het voorstel niet nader gespecificeerd worden. Behalve dat de waarde $2.100 is.

Leenapparatuur ter promotie

In het geval dat de stad wil ophouden met minen, gaat de apparatuur weer retour naar de Texas Blockchain Council. Gezien de beperkte capaciteit van drie machines en de korte duur van de pilot, lijkt het in eerste instantie vooral een symbolische actie.

Het is interessant om te zien wat er in een eventuele evaluatie van de pilot komt te staan en of er aan het initiatief een vervolg gegeven gaat worden in 2023.

De Texas Blockchain Council is een non-profitorganisatie die bestaat uit “bedrijven en personen die werken in verschillende sectoren op het gebied van Bitcoin, crypto en blockchaintechnologie,” volgens de website. “We werken samen om van de staat Texas de voorkeursregio voor blockchaininnovatie te maken.”

Lees meer over:
mining VS adoptie

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties