Drie populaire analisten voorspellen grote rally voor bitcoin

De bitcoin koers heeft de afgelopen dagen moeite om zijn bullish momentum van de eerste maanden van 2023 te herpakken. Maar als we een stel populaire bitcoin-analisten mogen geloven, dan is het een kwestie van tijd voordat de bulls wakker worden en het weer op een lopen zetten.

Michaël van de Poppe, Kaleo en Bluntz verwachten alledrie dat bitcoin zich klaarmaakt voor een parabolische rally.

Bullish signalen

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe schrijft bijvoorbeeld aan zijn ruim 657.000 volgers op Twitter dat bitcoin op dit moment bullish signalen afgeeft op de weekgrafie. Volgens Van de Poppe handelt bitcoin al langer boven twee cruciale technische indicatoren, ondanks dat we zijn teruggevallen van de koers van 30.000 dollar.

Het was volgens Van de Poppe een goed teken dat bitcoin opwaarts uitbrak en de koers van 27.600 dollar begon te testen. Inmiddels zijn we echter weer teruggevallen naar 26.800 dollar.

Wat dat betreft is het nog maar de vraag of de Nederlandse analist op dit moment nog zo optimistisch is. Op 15 mei was hij er echter van overtuigd dat we binnenkort richting de 38.000 tot 42.0000 dollar zouden doorzetten met bitcoin.

Op dit moment lijkt daar nog geen sprake van, maar we kunnen de analist natuurlijk niet pakken op een paar slechte dagen. Het kan zomaar zijn dat de boel vanaf hier weer naar het positieve omslaat.

Kaleo is ook bullish

Ondertussen is zijn collega-analist Kaleo ook behoorlijk bullish over bitcoin. De tophandelaar vertelt aan zijn 587.000 volgers op Twitter dat hij denkt dat bitcoin zich momenteel opmaakt voor een nieuwe koersexplosie richting de 40.000 dollar, nadat het erin slaagde om de steun rond de koers van 27.000 dollar te hervinden.

Op dit moment lijken de bulls het echter weer moeilijk te hebben om die steun rond de koers van 27.000 dollar daadwerkelijk vast te houden. Wat dat betreft moeten we nog maar zien of deze voorspelling van Kaleo uitkomt.

Ook de pseudonieme handelaar Bluntz, die bekendheid binnen de industrie vergaarde door in 2018 vrijwel exact de bodem voor bitcoin te voorspellen, verwacht dat de correctie vanaf de 30.000 dollar nu bijna voorbij is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....