Mark Yusko: “Bitcoin koers gaat binnenkort uitbreken”

Mark Yusko van investeringsmaatschappij Morgan Creek heeft zijn voorspelling van een crypto-bullmarkt herhaald en zegt dat bitcoin een prachtig technisch patroon laat zien. Hij is van mening dat de huidige prijsdalingen van bitcoin en andere cryptocurrency's tijdelijk zijn en dat de markt zich zal herstellen. Volgens hem bieden de huidige prijsdalingen een kans om te kopen en dat de prijzen in de toekomst zullen stijgen.

"Cryptozomer"

De directeur van Morgan Creek gelooft nu dat een "cryptozomer" waarschijnlijk medio juni van start gaat. “Ik heb een tijdje geleden aangekondigd, op dinsdag 18 april dat de cryptozomer zou komen en het mijn verjaardagscadeau zou worden. Dat we de crypto-equinox zouden krijgen. Maar ik was misschien te vroeg. Misschien is het 15 juni.”

Volgens Yusko is staat de koers aan de vooravond van een grote uitbraak, en verwijst naar een technisch patroon. “De koers is natuurlijk vele malen gedaald, $60.000 naar $27.000 en daarna nog naar $15.000 na het FTX-debacle. Maar als je nu naar de grafiek kijkt, zie ik een mooi omgekeerd head & shoulderspatroon, een heel interessant technisch patroon."

Over de ineenstorting van meerdere regionale banken dit jaar, zegt Yusko dat de onrust in de sector mogelijk is veroorzaakt om de soepele acceptatie van een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) mogelijk te maken.

"Wat interessant is, is dat als je zou hebben gezegd dat we dit jaar drie van de grootste bankfaillissementen in de geschiedenis zullen hebben, wat overigens niet op iemands bingokaart stond, als je zou hebben gezegd dat dit het grootste jaar zou zijn voor bankfaillissementen in de geschiedenis...Je zou gedacht hebben: 'Oh mijn God, Bitcoin gaat crashen.' Ik kom terug op het feit dat dit alles, denk ik, een plan is om angst in het banksysteem aan te wakkeren, zodat we allemaal graag de CBDC accepteren die eraan komt.”

Yusko is niet de enige die optimistisch is over de toekomst van cryptovaluta. Andere experts hebben ook voorspellingen gedaan over de toekomstige prijs van bitcoin en andere cryptocurrency's. Sommigen geloven dat bitcoin in de toekomst $100.000 of zelfs $1 miljoen waard kan zijn. Op de korte termijn moet de koers de $26.800-$27.000 houden om verder verval te voorkomen, schat Michaël van de Poppe in.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...