Dubai geeft FTX goedkeuring om bitcoin diensten aan te bieden

Cryptobeurs FTX heeft goedkeuring gekregen om aan de slag te gaan in Dubai. Het betreft een akkoord om als exchange en clearinghouse in de emiraat haar diensten aan te bieden

Cryptovaluta in Dubai

FTX richt zich eerst exclusief op institutionele beleggers in Dubai. Het gaat zowel om custody als ook handel in cryptovaluta, zowel qua spotmarkt als ook middels derivatenproducten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Onze licentie wordt ook uitgebreid naar retailklanten, maar dat zal geleidelijk opschalen. Zo zorgen we ervoor dat we de retailmarkt binnen de richtlijnen blijven die zijn opgesteld door de Virtual Assets Regulatory Authority.”

De cryptodienst die in Dubai worden aangeboden, wordt afgehandeld door FTX Exchange FZE. Dit is de dochteronderneming van FTX die zich richt op de markt in Europa en het Midden-Oosten.

De activiteiten van de beurs zullen worden gebruikt als een regelgevende trial voor toekomstige commerciële diensten die virtuele activa gebruiken.

Andere bedrijven

In maart ontving FTX een voorlopige goedkeuring, toen het bedrijf ermee instemde om een regionaal hoofdkantoor in Dubai op te zetten. Nu kunnen de trossen los.

Eerder deze week heeft de institutionele custodian Komainu dezelfde voorlopige goedkeuring gekregen. Dit is een dochteronderneming van de Japanse bankgigant Nomura. Het bedrijf zal ook een hoofdkantoor in Dubai bouwen.

Ook Crypto.com en Binance zijn door enkele reguleringshoepels gesprongen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws