Crypto.com krijgt voorlopige vergunning in Dubai en FTX goedgekeurd in Japan

Crypto.com heeft zo goed als zeker een licentie in Dubai, een markt waar Binance al actief is. En FTX weet te melden dat ze crypto’s gaan aanbieden in Japan, traditioneel een cryptogek land.

Crypto.com naar Dubai

Goed nieuws dus op het gebied van regulering van centrale bitcoinbeurzen. Beiden behoren tot de top 10 grootste handelsplatformen ter wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto.com maakt bekend dat de Dubai Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) de exchange een voorlopige Virtual Asset-licentie heeft verstrekt. Het bedrijf uit Hongkong moet nog voldoen aan een paar extra (due diligence) eisen voordat ze een volledige licentie krijgen. Het past in het plan van Crypto.com, die ook rente biedt op bitcoin, om een kantoor te openen in de grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dubai heeft de ambitie om zich te ontpoppen als wereldwijde hub van cryptocurrency’s.

De minister van Buitenlandse Handel van de Emiraten, dr. Thani Al Zeyoudi, licht toe: “Cryptovaluta, virtuele activa en blockchain gaan een revolutie teweegbrengen in de financiële sector’.

FTX Japan start zijn diensten

FTX, dat qua handelsvolume inmiddels Coinbase achter zich heeft gelaten, start ook zijn diensten in Japan. Het is een logisch gevolg nadat de unicorn van Sam Bankman-Fried de Japanse beurs Liquid had gekocht. Japan geldt als een land met strenge regels voor centrale beurzen. toezichthouder de Financial Services Agency (FSA) maakt het naar eigen zeggen ‘vrij moeilijk’ voor nieuwe spelers. Maar Japan geldt ook als een vrij grote markt met een potentiele cryptomarkt van 1.000 miljard dollar, zo schat Bankman-Fried in.

De nieuwe avonturen van beide exchanges zijn opvallend, want andere grote beurzen doen wat rustiger aan. Coinbase neemt momenteel geen nieuw personeel aan en Gemini moet wellicht 10% van zijn personeelsbestand de laan uitsturen. Een gevolg van de bearmarkt waarin de markt nu verkeert.

Ook het cryptovriendelijke handelsplatform Robinhood moest 9% van zijn personeel ontslaan.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Crypto.comFTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.