Binance start in juni met bitcoindiensten in Dubai en Bahrein

Binance start komende maand met het verkopen van bitcoin en crypto’s in Dubai en Bahrein. Ook gaat de grootste bitcoinbeurs ter wereld een kantoor in het Midden-Oosten openen. Eind december vorig jaar gingen er al geruchten dat Binance voeten aan de grond wilde krijgen in de oliestaat.

Binance in Midden-Oosten

Voor het aanbieden van bitcoin en het kunnen omwisselen in andere valuta werken ze samen met lokale banken. Dat zegt Richard Teng,
manager EMEA voor Binance, tegenover de Chinese nieuwssite SCMP. Teng zegt onder meer: ‘Het verhandelen van
cryptocurrency’s is slechts één van de segmenten waarin we willen groeien, want er zijn hier volop kansen’. Teng is vanuit Singapore, waar de licentie voor Binance is ingetrokken, ingevlogen om de operatie in Dubai te gaan leiden en dat heeft mogelijk het proces ook versneld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In Dubai zal de licentie van de Virtual Asset Regulatory Authority, Binance in eerste instantie in staat stellen om zijn diensten aan te bieden aan vooraf gekwalificeerde investeerders en financiële instellingen, en geleidelijk uit te breiden naar particuliere investeerders.

Marktleider

Binance, met een spotvolume van ~15 miljard dollar de afgelopen 24 uur, is druk doende om gereguleerd te zijn op diverse markten. Onlangs sleepte het miljardenbedrijf een licentie in de wacht in Frankrijk, wat ze gaan pushen als het hoofdkantoor in Europa. Maar ze zijn ook in gesprek met de toezichthouder in Duitsland voor een handelsvergunning. In landen als Hongkong en Singapore is het verboden om cryptoderivaten aan particulieren aan te bieden, net zoals in het Verenigd Koninkrijk. En ook in Nederland zijn er geluiden vanuit toezichthouder AFM om dit te verbieden vanwege te veel risico’s op verlies.

Ondertussen legt de populariteit het vermogen van CEO Changpeng Zhao geen windeieren. Volgens zakenblad Forbes wordt zijn vermogen geschat op 17,4 miljard dollar.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...