Duitse bitcoin miner: productiekosten voor één bitcoin zijn 10.000 euro

Het Duitse mining bedrijf Northern Data lijkt de mining malaise te kunnen ontlopen. Dat blijkt uit een brief die CEO Aroosh Thillainathan naar aandeelhouders stuurde.

Stabiel jaar

Ze verwachten dit jaar meer dan $202 miljoen tot $206 miljoen aan inkomsten te genereren uit bitcoin mining. Dat zou neerkomen op een lichte groei ten opzichte van de totale omzet van vorig jaar.

Voor het fiscale jaar 2021 was het iets meer dan $200 miljoen. Destijds vertienvoudigde het bedrijf zijn omzet vergeleken met 2020. Thillainathan voegde toe:

“Northern Data heeft geen financiële schulden en heeft daarom toegang tot de unieke kans om onze huidige positie in bitcoin mining te consolideren en uit te breiden en tegelijkertijd cloudoplossingen en colocatiediensten op te schalen.”

“We zien aanzienlijke kansen in de markt van high-performance computing.”

De CEO verwacht dat het bedrijf $43 miljoen tot $80 miljoen aan EBITDA mag noteren. Dit staat voor de gecorrigeerde winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie.

Stagnerende groei

Volgens de CEO is de uitblijvende groei te wijden aan drie factoren: de rekenkracht steeg 46% op jaarbasis, terwijl de bitcoin prijs met 60% daalde ten opzichte van begin dit jaar. Daarnaast stegen de elektriciteitsprijzen enorm.

Het bedrijf hoopt de komende maanden nog 13.000 mining rigs aan het werk te kunnen zetten. Daarmee zouden ze dan in totaal 500 BTC per maand kunnen verdienen.

Het kost Northern Data ongeveer 10.000 euro om één bitcoin te kunnen ‘maken’, zo deelt de CEO. Ze hebben toegang tot lage energiekosten, met prijzen van ongeveer 0,03 EUR/kWh. Daarmee is het dus nog steeds winstgevend om (met de huidige moeilijkheidsgraad) winstgevend bitcoin te minen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining