Duitse Union Investment gaat geld in bitcoin pompen

Duitse vermogensbeheerders en institutionele investeerders zijn begonnen met het toevoegen van bitcoin aan hun portfolio’s.

Een nieuwe wet die de regelgeving rondom het beleggen in bitcoin en cryptovaluta toegankelijker maakt, zorgt voor de nodige interesse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Union Investment, een vermogensbeheerder met zo’n 427 miljard euro aan assets onder beheer is van plan bitcoin toe te voegen aan verschillende investeringsfondsen.

Dit maakt het voor institutionele beleggers makkelijk om in bitcoin te beleggen.

De vermogensbeheerder laat aan persbureau Bloomberg weten dat het voor nu alleen gaat om investeringsfondsen die gericht zijn op privé investeerders. Dit houdt in dat alleen particulieren of bedrijven met hun eigen geld bitcoin kunnen kopen.

Of dit later ook toegankelijk wordt gemaakt voor vermogensbeheerders zoals pensioenfondsen is nog niet duidelijk, maar wel hoogstwaarschijnlijk.

Elk fonds is gelimiteerd tot een maximum van twee procent van de gehele portfolio wat bitcoin mag zijn. Deze investeringsstrategie moet ergens in het vierde kwartaal van dit jaar beginnen.

Duitse investeringsgroep

Union Investment is een onderdeel van de BZ Banken groep, een organisatie van meer dan achthonderd banken.

Alleen Union zelf heeft al meer dan 427 miljard euro aan vermogen onder beheer, wat het één van de grootste fondsen van Duitsland maakt.

Afgelopen tijd is de Duitse regering steeds meer open geworden als het om bitcoin en andere cryptovaluta gaat.

Met name voor institutionele beleggers. Op 2 augustus is er een nieuwe wet goedgekeurd wat het toegankelijker moet maken voor investeerders om bitcoin vast te houden.

Ook pensioenfondsen en andere investeerders hebben hier baat bij. Daarnaast heeft ook effectenbeurs Broker S een nieuw beleggingsproduct gefocust op bitcoin gelanceerd.

In Duitsland valt het niveau van bitcoin adoptie erg mee. Uit een enquête blijkt dat van de 42.000 respondenten slechts 11% bitcoin of andere cryptovaluta bezit.

Alhoewel dit percentage hoger is dan Amerika of het Verenigd Koninkrijk, is het in vergelijking met andere Europese landen een stuk lager.