Duitser gaat Coinbase Europa leiden

Coinbase heeft met Daniel Seifert een nieuwe regionale directeur voor de Europese markt aangesteld. De Duitser is nu chief operating officer van het fintech-platform Solarisbank, waar de ABN AMRO een minderheidsaandeel in heeft. Dat meldt persbureau Bloomberg.

De nieuwe rol is gericht om zo snel mogelijk te groeien op het Europese vasteland, zegt Nana Murugesan, vice-president van internationale en bedrijfsontwikkeling, aan Bloomberg. Coinbase geldt in Amerika als de grootste bitcoin – en cryptobeurs, maar wil graag op het oude continent hard groeien. Onder meer in Nederland en Italië is Coinbase door de financiële toezichthouders goedgekeurd. Frankrijk en Spanje moeten in 2023 volgen, zegt Murugesan tegenover Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Seifert was bijna drie jaar operationeel directeur bij Solarisbank in Berlijn. Voorheen was hij hoofd operations en klantenondersteuning bij de Zwitserse investeringsbank UBS Partner, en associate partner bij consultancy McKinsey & Company, zo blijkt uit zijn LinkedIn-profiel.

Coinbase heeft in 2018, tijdens de vorige bearmarkt, zijn hoofdkantoor in Ierland gevestigd. In 2019 ontving de exchange uit Silicon Valley een Ierse e-money-licentie, waarmee het cryptodiensten mag aanbieden in de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte. Tegelijkertijd moet Coinbase wél in de aparte lidstaten nog een registratie of vergunning regelen.

Lees meer over:
Coinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...