Unicum: Duitsland heeft meer bitcoin nodes dan de Verenigde Staten

Duitsland heeft meer bitcoin nodes dan de Verenigde Staten. Voor het eerst ooit hebben onze oosterburen meer openbare nodes dan welk land dan ook. Dat blijkt uit data van Bitnodes.

Het gaat om ruim 10.000 nodes die te vinden zijn. Daarvan zitten er 1.833 in Duitsland en 1.821 in de VS. Het gaat hier om nodes die niet verstopt zitten achter Tor.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Letterlijk vertaalt betekent de term node ‘knooppunt’. Dit vat de rol van de node goed samen. Het is namelijk een knooppunt van data. Nodes staan in contact met andere node en zijn daardoor een radartje in een geheel. Zie het als een kruispunt waarop betaalgegevens worden opgeslagen, geverifieerd en doorgestuurd.

Alle betalingen die wij met Bitcoin doen, staan ergens opgeslagen. Al deze nodes samen checken de boekhouding van het netwerk.

Unicum: Duitsland heeft meer bitcoin nodes dan de Verenigde Staten
Bitcoin nodes wereldwijd volgens Bitnode

Aantal bitcoin nodes

In 2019 was Duitsland al dichtbij de koppositie in deze ranglijst. Toen lagen de exacte aantallen echter wel iets hoger. De Verenigde Staten hadden toen ruim 2.400 nodes volgens Bitnode en Duitsland ruim 1.900.

Verhoudingsgewijs doet ook Nederland het goed. Alleen Frankrijk, Duitsland en de VS staan qua exacte aantallen boven Nederland. Verhoudingsgewijs hebben Nederlanders de meeste nodes, het land heeft namelijk vele miljoenen minder inwoners dan de ‘concurrentie’.

Wie of wat achter al deze nodes zit is niet bekend. Je kunt relatief goedkoop een node in elkaar zetten met simpele hardware, dus het kan een node zijn op een zolderkamer en ermee knutselt of iemand.

Gebruikers die bezig zijn met hun privacy hangen hun node echter achter Tor. Tor is een open netwerk voor anonieme communicatie, wanneer je je node via Tor verbindt kom je niet voor in dit soort statistieken.

Unicum: Duitsland heeft meer bitcoin nodes dan de Verenigde Staten
Bitcoin nodes wereldwijd volgens Bitnode. Nederland staat op plek 5, achter Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk en de nodes waar geen land aan gekoppeld kan worden.
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDuitslandnode

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...