‘Duitsland is het meest bitcoin-vriendelijke land ter wereld’

Volgens een nieuw onderzoek van Coincub is Duitsland het meest bitcoin-vriendelijke land ter wereld in het eerste kwartaal van 2022. De vorige leider van het klassement, Singapore, vindt zichzelf nu terug op plek twee, terwijl de Verenigde Staten op plek drie is terechtgekomen.

Ergens is het vreemd dat El Salvador niet in de top drie staat. Toegegeven, het onderzoek gaat over ‘crypto’ in de breedste zin van het woord, maar het land dat bitcoin heeft omgedoopt tot wettig betaalmiddel hoort toch zeker in de top drie thuis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Duitsland ontwikkelt zich als bitcoin hub

Coincub schrijft dat de ranglijst in de laatste maanden een paar veranderingen heeft ondergaan. De acceptatie van Duitsland wat betreft cryptocurrency’s en de “baanbrekende” beslissing om crypto-investering onderdeel te maken van de grote nationale spaarindustrie speelden daarbij een belangrijke rol.

Duitsland neemt hierdoor de eerste plaats in op de ranglijst, gevolg door Singapore, de Verenigde Staten, Australië en Zwitserland. Coincub CEO Sergiu Hamza zegt er het volgende over: “We proberen om het meest accurate beeld van de industrie te schetsen en dat betekent dat onze ranglijst altijd in beweging is.”

Interessant aan Duitsland wat Bitcoin betreft is dat het na de Verenigde Staten het land is met de meeste nodes. Daarnaast staat de Sparkasse, het Duitse spaar-instituut, op het punt om bitcoin aan te bieden. Waarmee ongeveer 50 miljoen klanten de kans krijgen om bitcoin te kopen, verkopen en vasthouden.

Verenigde Staten nog altijd ongeëvenaard

Wat betreft de pure getallen is de Verenigde Staten nog altijd ongeëvenaard als bitcoin-powerhouse. Met het hoogste handelsvolume, de meeste Bitcoin nodes en de meeste Bitcoin ATMS.

Vanuit dat opzicht bezien is het vreemd dat de Verenigde Staten op plek drie op de lijst staan. Waarschijnlijk komt dat omdat ze bij Coincub niet alleen naar bitcoin, maar ook naar ‘crypto’ kijken bij de beoordeling van landen.

Ook worden de handelsvolumes, het aantal nodes en ATMs gemeten ten opzichte van het BBP en de omvang van de populatie. Nominaal kan de Verenigde Staten de grootste zijn, maar relatief gezien hoeft dat niet het geval te zijn.

China staat op de laagste plaats na het algemene verbod op het verhandelen en minen van bitcoin in 2021. De kans is klein dat daar ooit nog verandering in komt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....