Dylan LeClair: Bitcoin is een idee ter waarde van $100 biljoen

712 totale weergaven
Bitcoin koers breekt door: maar blijft de stijging volhouden? |

Dylan LeClair mocht bij Fox Business zijn mening geven over bitcoin en daar werd eens te meer duidelijk dat hij bullish is.

Zo noemde hij bitcoin “een idee van 100 biljoen dollar”, is MicroStrategy volgens hem “het grootste verhaal” in corporate finance en zijn altcoins slechts afleiding.

We zijn nog heel vroeg

De huidige market cap van bitcoin ligt op ongeveer 1,3 biljoen dollar. Wat dat betreft heeft de digitale munt nog wat ruimte om te groeien als de voorspelling van LeClair uitkomt.

Daar is de pseudonieme analist Bitcoin for Freedom het ook mee eens.

Die schrijft in de bovenstaande tweet over de 16 biljoen dollar die de Amerikaanse centrale bank uit de printers liet komen tijdens de pandemie. “Dat is 12,4x de huidige market cap van bitcoin. We zijn nog heel vroeg”, zo is de conclusie van Bitcoin for Freedom.

Ook bitcoin-maximalist Kyle Chasse is bullish over de digitale munt.

“Larry Fink zegt dat bitcoin zo groot kan worden als de huizenmarkt. Die is momenteel 49,6 biljoen dollar waard en bitcoin 1,3 biljoen dollar. Doe de berekeningen zelf maar”, aldus Kyle Chasse.

Iedereen is weer bullish

En zo snel kan het dus gaan in de bitcoin-wereld. Een paar weken geleden was iedereen nog pessimistisch, en nu zijn we een paar duizend dollar gestegen en durft iedereen weer gigantische voorspellingen van stal te halen.

De waarheid zal ergens in het midden liggen voor bitcoin. Het blijft immers lastig om bitcoin en vastgoed met elkaar te vergelijken. Vastgoed is immers een producerende asset. Voor vastgoed krijg je huur terug, terwijl bitcoin niets doet.

Dat heeft voor- en nadelen.

Het nadeel is dat bitcoin niets produceert. Maar het voordeel is dat het daardoor lastig is om een koerstop aan bitcoin te verbinden. Voor vastgoed en aandelen kun je zeggen dat er een theoretische top bestaat voor de koersen, omdat die verbonden is aan de winsten die ze produceren.

Bitcoin produceert niets en heeft dus geen top, waardoor de digitale munt in theorie heel ver kan stijgen en je dus ook dit soort gekke theorieën ziet. Voor het aandeel Apple zal je nooit een theorie zien voor een market cap van 50 biljoen dollar.

Althans, op dit moment nog niet.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....