Edge lanceert crypto-betaalkaart zonder persoonsgegevens

Edge lanceert crypto-betaalkaart zonder persoonsgegevens

Edge zet een crypto-betaalkaart in de markt waarbij je geen persoonlijke identificatiegegevens hoeft te delen. Dat maakt de start-up uit San Diego bekend op de Consensus 2022-conferentie van CoinDesk.

Crypto-betaalkaart

Er zijn al tal betaalkaarten waarbij je met fiatgeld kunt betalen terwijl je een cryptobalans gebruikt. De Edge Mastercard is naar wat schijnt de eerste pas waarbij geen persoonlijke gegevens zijn vereist: het is een Private Card.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt met een handvol cryptovaluta betalen: naast bitcoin ook de altcoins bcash, dogecoin, litecoin en dash. Voor nu is de dienst alleen maar beschikbaar voor Amerikaanse klanten.

De kaart is naar verluidt gratis te gebruiken en het heeft een dagelijkse limiet van $1.000.

Men kan met de betaalpas terecht bij winkeliers die zitten aangesloten op het open-loop-netwerk van Mastercard (MA). In de Verenigde Staten zijn dit er 10 miljoen.

Zonder KYC

Mensen die de betaalpas bestellen, kunnen elke naam invoeren als facturatieadres. Ze moeten wel een correct verzendadres invullen. Het is niet helemaal bekend hoe het allemaal werkt met de know-your-customer procedures.

Edge gebruikt van technologie van Ionia, een startup voor fintech en betalingen, Het is onderdeel van de Patriot Bank N.A. De start-up voldoet aan "verplichtingen voor uitgevers en kaartverenigingen, regelgeving en de lokale, federale en internationale wetten", aldus het persbericht.

Edge is in 2014 opgericht onder de naam Airbitz. Dit was een beurs en custodial voor digitale valuta. Ze hebben $2,5 miljoen aan financiering opgehaald.

Onlangs maakte de Zwitserse beurs Relai bekend dat ze ook een betaalkaart gaan ontwikkelen. Het bedrijf is begonnen met een crowdfunding via Crowdcube en heeft binnen twee uur al anderhalf miljoen dollar opgehaald.

Ook het Britse Coin Corner kwam met iets nieuws: een lightning-kaart met NFC-functie, voor offline betalingen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties