Zonder internet met bitcoin afrekenen via de Bolt Card

457 totale weergaven

Het Britse bitcoinbedrijf introduceert nu de Bolt Card, een manier om offline af te rekenen met bitcoin. Dat gebeurt door middel van een NFC-chip en de Coincorner app in je telefoon en het lightningnetwerk.

CoinCorner, zoals Marnix ook in de Bitcoin Focus van vandaag schrijft, is een bedrijf dat al sinds 2014 met de ontwikkeling van bitcoin toepassingen bezig is. Dus voor winkels die lightning betalingen accepteren, dat is helaas nog niet veel, is dit weer een nieuwe manier om klanten te trekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder deze week deelde Danny Scott, de CEO van CoinCorner al een demo video ervan. Het is een betaalkaart (debitcard), die is gekoppeld aan je Coincorner account dan wel app. Dit account kunnen ze opladen met euro's, Britse ponden of bitcoin (satoshi's).

Scott en zijn team willen hiermee lightningbetalingen wat laagdrempeliger maken dan nu het geval is. Natuurlijk zijn er al apps zoals Bluewallet en Muunwallet, maar deze werkt dus door middel van NFC. Je hebt dus geen internetverbinding nodig om de transactie te doen. Het is daarmee een alternatief voor de QR code. Qua point-of-sale (POS) werken ze samen met BTCpayServer.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...