Edward Snowden: Chinees verbod heeft bitcoin sterker gemaakt

De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft zich in een recente tweet uitgesproken over de antifragiliteit van bitcoin. Snowden is ervan overtuigd dat bitcoin na het Chinese verbod alleen maar sterker is geworden.

Enkele maanden nadat China de heksenjacht op de bitcoin miners in het land begon is onder andere de hashrate alweer terug op de oude recordniveaus. Daarnaast klom de koers gisteren weer tijdelijk over de 49.000 dollar per bitcoin heen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Snowden kocht bij in maart 2020

Dat Snowden een bitcoiner is weten we al langer. In maart 2020 liet hij nog weten dat de enorme crash voor hem de eerste keer in tijden was dat hij overwoog om bitcoin bij te kopen.

Volgens hem was er destijds teveel paniek en te weinig ruimte voor de ratio.

Daar heeft hij gelijk in gekregen, want sindsdien is de koers meer dan 10x over de kop gegaan.

Al zou je met de huidige koers in het achterhoofd kunnen zeggen dat ieder moment in 2020 een koopmoment is geweest. De crash van maart 2020 bood in die zin enkel een nog mooiere kans.

De inmiddels 38-jarige klokkenluider is onder de indruk van de weerbaarheid van bitcoin.

Ondanks een volgens hem "globale gecoördineerde aanvalscampagne" om de groei van cryptocurrency's te ondermijnen laat bitcoin zien daar geen last van te hebben.

De strijd is nog niet gewonnen

Ondanks de enorme weerbaarheid van bitcoin en het vermogen om alle aanvallen van de grootmachten der tot nog toe te weerstaan, is het volgens Snowden nog te vroeg om te juichen.

Het lijkt er misschien op dat overheden met de witte vlag zwaaien, maar dat is zeker nog niet het geval.

In reactie op een Twitteraar die claimt dat overheden met hun aanvallen enkel het onvermijdelijke uitstellen zei Snowden: "not over until it's over", waarmee hij impliceert dat overheden bitcoin nog veel zwaarder kunnen aanpakken.

Daarbij denken we uiteraard meteen aan het verbod op het particulier bezitten van goud dat in 1933 in de Verenigde Staten werd ingevoerd door Franklin Delano Roosevelt. Hiermee deelt Snowden de zorgen met Ray Dalio, die een overheidsverbod op bitcoin ook als grootste punt van zorg ziet.

Er zijn uiteraard een aantal belangrijke verschillen tussen bitcoin en goud, maar het is nog de vraag hoe bitcoin op zoiets zou reageren. Het zou de adoptie in ieder geval een paar jaar terug in de tijd katapulteren en dat zou zonde zijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....