Edward Snowden: overweeg weer in bitcoin te stappen

Edward Snowden heeft zich expliciet uitgelaten over bitcoin. De bitcoin koers in het bijzonder. Op zijn Twitter-account zegt hij vrij vertaal het volgende: 'er liggen nog veel problemen in het verschiet, maar voor het eerst in tijden begin ik de kriebels te krijgen om weer in te stappen'.

Hij deelt een weekgrafiek van bitcoin met daarin een tweet van 13 maart 2020, toen de koers even naar $3.500 dipte door wereldwijde onrust over covid-19.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Later wist de cryptomunt een waarde van uiteindelijk $69.000 te bereiken, ongeveer één jaar geleden. Ook nu, middenin de bearmarkt en vlak na het FTX-drama, denkt hij dat bitcoin een 'koopje' is.

Hij voegt er nog aan toe dat dit géén financieel advies, omdat hij 'nul financiële educatie heeft en geen idee heeft wat hij doet'. Eerder dit jaar erkende hij tijdens Consensus 2022 dat hij bitcoin gebruikt, maar het niet ziet als investering en de hijgerige sfeer rondom crypto's afkeurt.

De afgelopen week stond de koers op $15.632 op de Bitstamp grafiek, het laagste punt van de koers in 24 maanden tijd. Onder meer door recente uitspraken van Elon Musk en Changpeng 'CZ' Zhao van Binance wist de koers enigszins te herstellen boven $17.000.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwssnowden

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...