Edward Snowden: ‘Investeer niet in bitcoin, maar gebruik het wel’

Edward Snowden is geen fan van investeren in bitcoin. De klokkenluider spreekt op afstand de menigte bij Conensus 2022 toe over privacy.

Snowden is geen fan van de sfeer rondom cryptocurrency en investeringen: "Ik gebruik bitcoin om het te gebruiken. In 2013 betaalde ik onder een pseudoniem met bitcoin voor de servers."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zijn organisatie, WikiLeaks, startte met het accepteren van bitcoin omdat ze geen toegang meer hadden tot het traditionele financiële systeem. "Over het algemeen moedig ik mensen niet aan om hun geld in technologie als crypto steken", zegt Snowden. Volgens de Amerikaan zorgt dat ervoor dat hij niet past in deze community.

Kritiek

Snowden gaat ook nog in op de ontwikkelingen in de Verenigde Staten. Er is daar een strijd gaande tussen voorstanders en tegenstanders van bitcoin. Dat gaat gepaard met wetsvoorstellen en uitgebreide betogen.

21 mensenrechtenactivisten stuurde een brief met voorbeelden van de voordelen van bitcoin. WikiLeaks is daar een voorbeeld van. De organisatie is echt geen prominente promoter van bitcoin. Maar in de praktijk gebruikte zij het al heel vroeg als geld.

De activisten richten hun peilen op de 'anti-crypto brief' die naar het Amerikaanse congress werd gestuurd. Naar verluidt ging dit om een verzoek vanuit 1.500 computerwetenschappers en engineers om geen gunstig beleid te voeren voor 'onbewezen digitale financiële instrumenten'.

"De brief is een argument vóór de status-quo", zei Snowden. "Er zijn zoveel manieren om al hun zorgen weg te nemen. Alle mensen die dit hebben ndertekend, zouden deze industrie kunnen begrijpen. Dat zou ze zeker moeten doen."

Hij heeft respect voor mensen als Bruce Schneier, hij is een ondertekenaar maar tegelijkertijd belangrijk geweest in de wereld van cryptografie. Veel andere initiatiefnemers zijn volgens Snowden gewoon dwarsliggers en trollen.

Strijd om privacy

Snowden benadrukt dat privacy erg belangrijk is. Zeker ook online. En daar valt volgens de klokkenluider nog veel winst te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het versleutelen van je online communicatie.

Dat is slechts een van de belangrijke factoren. Snowden: "Zie het als een busje met donkere ramen die over de snelweg rijdt. Je kunt niet zien wie de passagiers zijn, maar je kunt nog steeds zien waar het busje vertrok, waar het eindigde, hoe lang het duurde - dat soort dingen."

Snowden vindt dat we moeten zorgen dat niemand kan zien hoeveel en welke auto's er op de weg rijden: "We moeten meer transacties hetzelfde maken, zodat iedereen in hetzelfde soort busjes rijdt en verdwaalt in de menigte."

  By Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Bitcoinmagazine.nl opgebouwd, inmiddels verkocht en nog steeds actief om een deel van de redactie te runnen. Hup bitcoin! :)

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Nieuws
  Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

  Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

  Dogecoin en meme coins Nieuws
  DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

  Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

  Nieuws
  WSJ geconfronteerd met rechtszaak wegens laster voor Tether-Bitfinex artikel

  Het gerenommeerde The Wall Street Journal (WSJ) staat een rechtszaak te wachten vanwege een artikel...

  Lees meer