Een bitcoin geldautomaat op elke straathoek, in Florida gebeurt het

Een bitcoin geldautomaat op elke straathoek, in Florida gebeurt het

In de Amerikaanse staat Florida worden in korte tijd 300 bitcoin geldautomaten geplaatst. Het is met name in Amerika een manier voor consumenten om bitcoin te kopen of juist om te wisselen in dollars.

300 bitcoin ATM's in Florida

Dat maakt Coinstar, de samenwerkingspartner van Coinme, bekend in een persbericht. Coinstar is een bedrijf uit Seattle dat zowel traditionele als bitcoin pinautomaten plaatst en exploiteert. Volgens Coinme is het kopen van bitcoin even gemakkelijk als een boodschapje doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !


Florida en Miami in het bijzonder staat bekend als een cryptovriendelijke staat. CEO Neil Bergguist stelt dat er in de staat ook een sterkere vraag naar cryptocurrency's is dan elders in Amerika. Ze hebben ook licentie nodig om deze automaten te plaatsen, maar dat bleek vrij gemakkelijk geregeld.

De onderneming is opgericht in 2014 en exploiteert nu - in samenwerking met Coinstar - bijna zesduizend fysieke locaties om via cash bitcoin te kopen of in te wisselen. Coinstar beheert bijna 20.000 locaties in vier landen.

Uit Amerikaans marktonderzoek van Coinstar blijkt dat bijna een kwart van de respondenten zijn cryptovaluta koopt via een automaat. Ze waarderen het feit dat ze met cash geld bitcoin kunnen kopen.

CEO Jim Gaherity van Coinstar ziet dat de vraag naar bitcoin onder beleggers toeneemt. Gebruikers zijn wél gebonden aan een Coinme wallet om een transactie te kunnen doen. Ze moeten zich verplicht identificeren met een telefoonnummer, een rijbewijs of identiteitskaart.

Voor degenen die in Florida wonen: de machines staan bij supermarkten zoals Winn Dixie, Fresco y Mas, Harveys en enkele andere ketens in steden zoals Jacksonville, Miami, Orlando en Tampa.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin ATM

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties