"Een van de beste metrics ooit" voorziet een nieuwe bullrun voor bitcoin

"Een van de beste metrics ooit" voorziet een nieuwe bullrun voor bitcoin

Bitcoin gaat een nieuwe "speculatiefase" in die typerend is voor een bullrun, zegt een nieuwe analyse. In een tweet op 16 mei onthult Philip Swift, maker van onchainsite LookIntoBitcoin en medeoprichter van handelsfirma DecenTrader, dat de geschiedenis zich herhaalt. En hij verwijst daarbij naar de RHODL Ratio-metric.

Het is een methode om het gedrag van de bitcoin koers te volgen op basis van de gerealiseerde prijs, de prijs waartegen munten voor het laatst zijn verplaatst. De metric is in 2020 gecreëerd door diezelfde Swift en vergelijkt de relatieve leeftijden van munten die een week geleden zijn verplaatst met munten die één tot twee jaar geleden zijn verplaatst. Zodra de indicator een hoge (re) waarde bereikt, betekent dit nieuwe houders op dat moment het grootste deel van het aanbod in handen hebben. Dergelijke waarden komen meestal voor tijdens prijstoppen. De ratio is momenteel op hetzelfde niveau als vóór de bullrun van 2017.

De metric geeft géén een-op-een voorspelling van de koers, maar het is eerder een tool om de koers te duiden via theoretische toppen en bodems. Historisch gezien trekt de prijs zich terug als het de bovenste lijn van de rode band raakt (oververhitting van de markt) en leeft de prijs juist op als deze de lagere groene band raakt (onderkoeling, bodem bearmarkt).

Volgens Checkmate, lead analist bij Glassnode, is dit één van de beste onchainmetrics die er momenteel voorhanden zijn.

Lees meer over:
Bitcoin koers

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties