Eén van de grootste universiteiten van Amerika leert studenten over Bitcoin

De Texas A&M universiteit, die met zijn 74.000 studenten tot de grootsten van de Verenigde Staten behoort, begint met het aanbieden van een vak over Bitcoin. Dit heuglijke nieuws werd op 13 januari bekendgemaakt door Korok Ray, die als professor verbonden is aan de Business School van Texas A&M.

Boek van Jimmy Song

Het idee is om met de klas het boek "Programming Bitcoin" van Jimmy Song te volgen en met de studenten vanaf de basis het hele protocol te bouwen. De professor voegt daaraan toe dat het geen eenvoudige opgave was om toestemming te krijgen van de universiteit. Het kostte hem uiteindelijk maanden van hard werken om toestemming te krijgen voor het vak over Bitcoin.

Het is bijzonder om te zien dat een universiteit het nu blijkbaar voldoende belangrijk acht om een vak over Bitcoin in het curriculum op te nemen. Dat hadden we een paar jaar geleden niet durven dromen en nu is het de realiteit.

Niet eens binnen een faculteit die zich focust op het financiële gedeelte, maar binnen een technische faculteit. Met dit vak leren de studenten echt hoe Bitcoin werkt en dat zou een hoop nieuwe ontwikkelaars kunnen opleveren voor het protocol. Laten we hopen dat ze niet geïnspireerd raken voor een eigen shitcoin.

Andere Bitcoin-vakken

Er zijn ook wel wat andere universiteiten die iets met Bitcoin doen, maar momenteel gaat dat vooral over de wet- en regelgeving omtrent bedrijven binnen de industrie. Vanwege het feit dat Bitcoin nog een relatief jonge asset is, zijn de wetten en regels nog niet volledig uitgekristalliseerd.

Binnen deze vakken leren de studenten vooral hoe ze bedrijven kunnen ondersteunen om zich binnen de onzekerheid van dit veld te bewegen. Het toffe aan dit nieuwe vak op de universiteit van Texas is dat het echt op de inhoud ingaat en mensen wil leren over Bitcoin en niet zozeer over randzaken.

Dit zijn uiteindelijk de vakken die de adoptie van Bitcoin naar een hoger niveau kunnen tillen, zeker als het een succes blijkt en meer universiteiten het omarmen. Dat we dit vak nu in Texas zien verbaast overigens ook niet echt, omdat een groot deel van de mining-industrie daar ook gehuisvest is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....