BlackRock CEO Larry Fink draait 180 graden: “Bitcoin digitaliseert goud”

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, enige tijd geleden een aanvraag indiende voor een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Nu spreekt BlackRock CEO Larry Fink, één van de machtigste mensen binnen de financiële wereld, zich uiterst positief uit over bitcoin en noemt hij de digitale munt onder andere een “internationale asset.”

In een nieuw interview met Fox Business zegt Fink dat investeerders bitcoin kunnen kopen in plaats van goud om hun vermogen tegen inflatie te beschermen.

De digitalisering van goud

Verder stelt Fink dat het de rol van “crypto” is om “goud op verschillende manieren te digitaliseren.” Daar voegt de CEO van BlackRock aan toe dat zijn firma in het verleden nauw samenwerkte met wetgevers als het gaat om ETF-aanvragen, waardoor hij hoopt dat het zijn bedrijf lukt om goedkeuring te krijgen voor deze nieuwe aanvraag.

“We zien dit als een kans en werken nauw samen met de autoriteiten”, aldus Fink.

“Wat we proberen te doen met crypto is om het te democratiseren en het veel goedkoper te maken voor investeerders”, zo laat Fink verder weten.

Ook geeft Fink toe dat hij in het verleden sceptisch was over crypto, met name omdat het gebruikt werd als een betaalmethode voor illegale activiteiten. Inmiddels heeft hij zijn opvatting over bitcoin dus veranderd en is hij zeer positief over de toekomst van de digitale munt.

Goed nieuws voor bitcoin

We kunnen dit niet anders interpreteren dan als goed nieuws voor bitcoin. BlackRock is verreweg de grootste financiële instelling ter wereld en dit soort uitspraken maken het moeilijker en moeilijker voor wetgevers om bitcoin nog te stoppen.

Je zou dit zelfs kunnen zien als de definitieve doorbraak van bitcoin op het financiële wereldtoneel. Als BlackRock de ETF in de Verenigde Staten krijgt, dan is er helemaal geen weg meer terug.

Na het matige jaar 2022 voor de industrie is dit wellicht te bestempelen als het beste nieuws in jaren voor bitcoin.

Nu moet BlackRock het nog even voor elkaar krijgen om de SEC ervan te overtuigen om hun Spot Bitcoin ETF goed te keuren. Maar gezien de woorden van Larry Fink moet dat op termijn wel goed komen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....