Eerste Bitcoin ETF Canada bereikt $1 miljard binnen één maand

Purpose Investments maakt bekend dat ze $1 miljard aan beheerd vermogen hebben voor hun Bitcoin ETF. De aanbieder van eerste van drie Canadese exchange traded funds (ETF) behaalt deze mijlpaal al in de eerste maand na lancering.

Bitcoin ETF

Purpose was de eerste aanbieder van een fysiek gedekte Bitcoin ETF in Noord-Amerika. Vandaag vieren ze dat ze exact een maand bestaan. De vraag vanuit investeerders naar de innovatie is enorm: de snelgroeiende beleggingscategorie heeft enorm veel geld aangetrokken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Som Seif, de CEO en oprichter van Purpose, vertelt er in een persbericht meer over:

“Toen we Purpose Bitcoin ETF lanceerden, wisten we dat we een gat in de markt aan het vullen waren. Het feit dat we deze mijlpaal zo snel bereiken, bewijst dat beleggers op zoek zijn naar gemakkelijke, veilige toegang tot cryptocurrency’s én het toont hun vertrouwen in onze ETF als het belangrijkste middel voor die blootstelling.”

De ETF belegt rechtstreeks in fysiek gedekte Bitcoin, en niet in derivaten. Hierdoor zijn beleggers op een makkelijke en efficiënte manier blootgesteld aan de activaklasse. Ze hoeven zich tegelijk ook niet druk te maken om de custody van de digitale activa in wallets.

De beurs Gemini van de broers Winklevoss neemt dit klusje namelijk voor haar rekening.

Glassnode brengt heel mooi in kaart hoe hard het is gegaan. In totaal bewaart Gemini nu meer dan 14.000 BTC voor de assetmanager.

Op de een of andere manier staat dit bedrag met de huidige prijs níet gelijk aan $1 miljard. Daarvoor zouden ze namelijk ~17.000 in beheer moeten hebben. Het zou kunnen dat Glassnode niet volledig geïnformeerd is.

Eerste Bitcoin ETF Canada bereikt $1 miljard binnen één maand

Canada leidt de dans

Purpose Investments is in 2012 gelanceerd en ze hebben in totaal $11 miljard onder beheer. Ze zijn echter niet de enige partij voor wie vorige maand een Bitcoin ETF is goedgekeurd door de beurswaakhond.

De Canadese toezichthouder van de effectenbeurs gaf begin deze maand goedkeuring voor de ETF van CI Global Asset Management, van een dochteronderneming van het door Michael Novogratz opgerichte Galaxy Digital.

De andere bitcoin ETF in Canada is die van Evolve, die ook al miljoenen aan omvang is. In Amerika is het nog even wachten op een ETF, alhoewel VanEck wel over een ruime maand antwoord kan verwachten van de SEC over hun verzoek.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
CanadaETF