Eerste cryptobedrijf van Hong Kong met licentie start maandag met bitcoin handel

De Aziatische cryptobeurs HashKey gaat komende maandag bitcoin trading aanbieden in Hong Kong. Op zich niet heel relevant voor Nederlanders, behalve dat het een trend laat zien in de speciale bestuurlijke regio.

Bitcoinhandel met licentie

Vanaf 28 augustus begint de handel van bitcoin en ether voor particuliere klanten in Hong Kong. Investeerders mogen bij gebruik van het platform slechts tot 30% van hun nettowaarde in cryptocurrency’s beleggen.

HashKey is de eerste cryptobeurs in Hong Kong die goedkeuring kreeg van de toezichthouder om cryptohandel aan te bieden aan particuliere investeerders. Dit is precies de al eerder aangehaalde trend: bedrijven mogen legaal in Hong Kong hun diensten mogen aanbieden.

HashKey heeft de primeur te pakken. Het kreeg eerder al twee belangrijke licenties van de Securities and Futures Commission (SFC) van het land. Nu zijn ze ook de eerste die de bitcoinhandel lanceert.

De eerste licentie, bekend als Type 1, zorgt ervoor dat HashKey een virtueel handelsplatform voor activa mag starten onder de effectenwetten van Hong Kong. Met de tweede licentie (Type 7) kan de beurs geautomatiseerde handelsdiensten aanbieden aan zowel institutionele als particuliere gebruikers.

Naast HashKey ontving ook OSL al goedkeuring van de SFC voor bitcoinhandel. Maar HashKey is de allereerste partij die de deuren officieel opent.

Pro-crypto

Hong Kong begon heeft dit jaar vol ingezet op cryptovaluta. De financiële secretaris van Hong Kong, Paul Chan, merkte begin dit jaar op dat de lokale overheid en toezichthouders ernaar uitkijken om in 2023 een crypto- en fintech-ecosysteem op te bouwen.

De Hong Kong Monetary Authority (HKMA) riep grote commerciële banken er zelfs toe op om actief bedrijven te verwelkomen (door ze bankrekeningen te geven) en ze niet te veel te weren vanwege de crypto-activiteiten. De banken kwamen op hun beurt met een statement en uitten hun zorgen omtrent risicoanalyses rondom AML en witwasbetalingen.

In maart hadden meer dan 80 cryptobedrijven interesse getoond om een kantoor te openen in Hong Kong.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHong Kong