Eerste klant voor Bitcoin mining chip van Intel bekend

Intel heeft de eerste klant voor haar nieuwe (nog te presenteren) Bitcoin ASIC al binnen. Een Amerikaanse startup heeft naar verluidt een deal gesloten met de chipfabrikant .

Eerste klant voor Intel-ASIC

Het gaat over mining startup GRIID. FOX breekt het nieuws met een verwijzing naar een document dat is ingediend bij de financieel toezichthouder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het in Ohio gevestigde GRIID zal de komende weken via een SPAC-fusie naar de New York Stock Exchange (NYSE) gaan. Ze worden voor de beursgang gewaardeerd op $3,3 miljard.

Volgens de S-4-filing hebben ze als eerste bedrijf een leveringsovereenkomst getekend met Intel voor de nieuwe “Bonanza Mine”. Opmerkelijk genoeg was het document met de verwijzing naar Intel al een maand geleden ingediend.

“GRIID recently entered into a supply agreement with Intel Corporation, which will provide an additional source of supply of ASICs.”

Eerste klant voor Bitcoin mining chip van Intel bekend

Eergisteren kwam het nieuws naar buiten dat chipgigant Intel een eigen ‘ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC’ gaat presenteren op een chipconferentie. Er is nog niet veel bekend over de rig, zoals efficiënte en hashrate per Joule.

Concurrentie

In hetzelfde S-4-document zegt staat ook dat de eerste bestelling van de chips van Intel in 2022 zal worden geleverd. Ook zal GRIID toegang zal hebben tot een aanzienlijk deel de toekomstige productievolumes.

Het schijnt dat Intel verwacht dat de markt voor bitcoin mining in de komende drie jaar zal groeien met $2,8 miljard.

Bitmain, MicroBT, Bitfury en Canaan lijken hun borst nat te kunnen maken. Intel is het 51e grootste bedrijf ter wereld met een marktkapitalisatie van ruim $200 miljard. Dit én de toegang tot de siliciummarkt maakt ze een competitieve speler. Helemaal als blijkt dat hun ASIC energiezuinig en efficiënter is dan de al bestaande rigs, zoals de nieuwste generatie Antminers en Whatsminers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Afbeelding: Flickr

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining