Egyptische miljardair waarschuwt: "Bitcoin kan gehackt worden"

Egyptische miljardair waarschuwt: "Bitcoin kan gehackt worden"

De Egyptische miljardair en zakenman Naguib Sawiris is niet geïnteresseerd in Bitcoin als we de rapportage van Al-Ain News mogen geloven.

Hoewel hij toegeeft dat bitcoin voor sommigen een goede investering kan zijn, kiest de 67-jarige ondernemer ervoor om aan de zijlijn te blijven. Naguib Sawiris is bang dat Bitcoin gehackt kan worden en dat dit catastrofaal is voor de waarde van de digitale munt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naguib Sawiris zit zelf op een berg goud

Dat Naguib Sawiris deze mening is toegedaan lijkt geen verassing als duidelijk wordt dat de Egyptenaar zelf een groot voorstander is van goud. Bijna een derde van zijn investeringsportfolio zit in het blinkende edelmetaal. De kans is dus aanwezig dat hij bitcoin als een bedreiging ziet.

Zijn broer Samih Sawiris daarentegen lijkt meer bitcoinvriendelijk te zijn, gezien zijn luxueuze Zwitserse hotel vanaf augustus ook bitcoin accepteert als betaalmiddel.

Het is niet onwaarschijnlijk dat Naguib Sawiris na deze uitspraken in contact komt met de juiste mensen om hem gerust te stellen over de veiligheid van Bitcoin. De cryptografie die Bitcoin beschermt is immer zo krachtig dat het niet in de lijn der verwachting ligt dat die ooit gebroken zal worden.

Aanval met brute computerkracht op Bitcoin theoretisch onmogelijk

De beveiliging van Bitcoin is voor buitenstaanders misschien nog wel het lastigste om te begrijpen. Hoe werkt dat proof-of-work mechanisme precies en waarom kan niemand Bitcoin hacken? Alle computerprogramma's kunnen in theorie toch gehackt worden? Het interessant aan de cryptografie die Bitcoin gebruikt is dat er geen fysieke macht te verzinnen is, zelfs in theorie dus, die deze kan breken.

"Deze getallen hebben niets te maken met technologie; ze gaan over de maxima die we thermodynamica toestaat. Dat wijst erop dat een aanval met brute computerkracht op 256-bit sleutels onmogelijk is totdat computers van iets anders gebouwd zijn dan materie en iets anders dan ruimte innemen," aldus computerwetenschapper Bruce Schneier.

Zelfs als we de optimale computer bouwen, die aandrijven met alle energie van de zon en vervolgens 100 miljoen jaar laten draaien, dan zou je nog maar 25 procent kans hebben om een gebruikte private key te vinden. Zo veilig is Bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin hackers hack adoptie

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan