Willy Woo speculeert op einde van bearmarkt

Willy Woo staat binnen de industrie bekend als één van de beste en meest ervaren on-chain analisten. Nu heeft hij via Twitter een interessante grafiek uit zijn privé-collectie gedeeld die lijkt aan te geven dat we de bodem van de bearmarkt inmiddels achter de rug hebben.

Accumulatie-fase begonnen

In de onderstaande grafiek is duidelijk terug te zien dat bitcoin een nieuwe accumulatie-fase begonnen is. Iets wat tijdens bearmarkten uit het verleden gepaard ging met een bodem. In zowel 2012, 2015 als 2018 maakt bitcoin tijdens de accumulatie-fase een bodem.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Willy Woo speculeert op einde van bearmarkt

Wat dat betreft is dit een hoopgevende grafiek die Willy Woo ook op deze manier brengt. "Gebruik het naar je eigen inzicht om de bodem te timen", aldus Woo over zijn grafiek.

Na de ineenstorting van Luna en de faillissementen van Voyager Digital, Three Arrows Capital en Celsius, de redding van BlockFi, het verkopen van Tesla en de verschrikkelijke macro-economische omstandigheden, lijkt het ergste achter de rug voor bitcoin.

Niet iedereen is het eens met Woo

Niet iedereen is het eens met Woo, die in het verleden zelfs zijn betaalde nieuwsbrief stopte, omdat hij het gevoel had dat zijn analyses het geld niet waard waren.

Anderen hebben het idee dat we nog geen daadwerkelijke "capitulatie" hebben ondergaan. Voordat we een bodem bereiken moeten we volgens hen nog een fase van pure paniek doorstaan. Dat zou kunnen, alles ligt wat dat betreft open.

Voor nu lijkt het er echter op dat bitcoin de bodem achter de rug heeft, mede gezien het feit dat we nu alweer ongeveer 35 procent boven de lokale bodem van 17.600 handelen. Het lijkt erop dat we wel heel veel slecht nieuws nodig hebben om daar nog onder te duiken.

Dat slechte nieuws zou van de macro-kant van het grote plaatje kunnen komen. Als centrale banken de inflatie niet onder controle krijgen, dan is het goed mogelijk dat we nog wat renteverhogingen voor de kiezen krijgen en dat is niet goed voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....