Willy Woo: ‘Hevige accumulatie van bitcoin gaande’

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

1. Long term holders realised cap

De lead analist van Glassnode, Checkmate_, deelt een metric over lange termijn investeerders (LTH). Dat zijn mensen die hun bitcoin 155 dagen of langer op hun adres houden.

Dan worden ze door Glassnode geclassificeerd als het LTH-cohort, omdat ze historisch gezien weinig of toch geen bitcoinbeetjes verkopen.

Maar de Realised Cap Net Position Change zoomt juist in op de lange termijn bezitters die hun bitcoin uitgeven (spenderen).

De realised cap is de som van alle winsten én verliezen door de LTH-cohort. Daarover wordt het verschil over een tijdsperiode van 30 dagen berekend en daar rolt een getal uit. Dat getal wordt genormaliseerd met een zogenaamde Z-score (vergeleken met eerdere uitkomsten).

Conclusie: de lange termijn houder die verkopen realiseren gemiddeld gezien een verlies. En dat is opmerkelijk, want zodra deze groep verliezen realiseert en de prijs zo stabiel blijft (boven de $40.000), dan moet er veel vraag zijn om de prijs zodanig te balanceren.

We moeten namelijk af van het idee dat hodlers nooit verkopen, dat is niet zo. Historisch probeert de LTH-groep altijd winsten te realiseren op de toppen van de markt, maar blijkbaar verkopen ze ook met verlies bij gebrek aan liquiditeit in de portemonnee.

Kortom, het narratief dat de markt nog moet capituleren, daar mag je vraagtekens bij stellen. Checkmate_ concludeert dat lange termijn investeerders al veel verkocht hebben. Ook marktanalist Alex Krüger zag juist in de periode 24 januari tot 24 februari een markt die capituleerde.

Ook Plan C ziet voorlopig in waarom bepaalde analisten nog steeds geloven dat er géén vraag is naar bitcoin.

2. Stablecoin Ratio Oscillator

We pakken een iets oudere tweet van de analist Willy Woo erbij, die deze week nog de headlines haalde door te verklaren dat bitcoin als een 'normale asset' gaat functioneren. Einde van de vierjarige bull - en bearcyclus dus, in zijn ogen.

De Stablecoin Supply Ratio (SSR) is de verhouding tussen het aanbod van Bitcoin en het aanbod van stablecoins, uitgedrukt in BTC.

Zodra de SSR ratio laag is, heeft het huidige aanbod aan stablecoins meer "koopkracht" om BTC te kopen. Kortom, een belangrijke proxy om vraag en aanbod tussen bitcoin en USD te duiden.

De rode zones zijn de historische momenten dat de markt capituleerde, wat historisch gezien gevolgd werd door accumulatiemomenten (groene zones).

Een oscillator analyseert de fluctuaties van de hoge en lage banden tussen twee extreme waarden.

Het is voor Woo een manier om de korte termijn overbought of oversold marktcondities te kunnen duiden. De markt wijst nu duidelijk naar een oversold conditie.

Woo beargumenteert dat de capitulatie al einde 2021 / begin 2022 heeft plaatsgevonden en dat er momenteel accumulatie plaatsvindt door een groeiend aantal entiteiten op het bitcoinnetwerk.

3. Weinig activiteit on-chain

Tegelijkertijd is er ook voorzichtigheid op zijn plaats. Want één van de zaken waar het netwerk mee kampt is dat er weinig on-chain activiteit is. Dat komt mede daardoor mensen voorzichtig zijn geworden vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

In de huidige situatie willen mensen niet overmatig risico gaan lopen, ook vanwege de oplopende inflatie en hogere prijzen voor energie en voedsel. Om dan meer geld te steken in een 'risicovolle' asset zoals bitcoin, daar zit men dan niet op te wachten.

Die voorzichtigheid wordt op onder meer Google Trends, maar ook op het netwerk zelf.

CryptoVizArt ziet een langzaam herstel van het aantal actieve entiteiten op het bitcoinnetwerk. Dat heeft hij berekend op de zesmaandelijkse verandering van het aantal nieuwe actieve entiteiten op het netwerk.

Bitcoin is een narratief, het heeft nu circa 150 miljoen wallethouders, maar het heeft nieuwe wallethouders nodig om als asset te groeien.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

microstrategy michael saylor Bitcoin
Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

Lees meer