Bitcoin populair in El Salvador en Nederland volgens data van Google

Bitcoin populair in El Salvador en Nederland volgens data van Google

2021 was een veel bewogen jaar in de wereld van bitcoin (BTC). Nieuwe recordprijzen en veel ander nieuws passeerde de revue.

Een van de opmerkelijkste nieuwe spelers in de markt is het land El Salvador. President Nayib Bukele maakte eerder dit jaar bekend dat zijn land vol in gaat zetten op bitcoin. Bitcoin staat sinds september van dit jaar de Amerikaanse dollar als nationale valuta van El Salvador.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niet voor niets staat El Salvador nu op één als het gaat om interesse in bitcoin via Google.

De waardes worden ingeschaald van 0 t/m 100. El Salvador staat op 100. Bitcoin is verhoudingsgewijs het meest gezochte woord in El Salvador vergeleken met de rest van de wereld. Nigera en Nederland complementeren de top 3.

Een klein land waar 80% van de zoekopdrachten via Google gaat over bitcoin, scoort hoger dan een veel groter land waarvan 40% op bitcoin zoekt.

Nederland en El Salvador zijn relatief kleine landen. Nummer twee Nigerianen heeft 206 miljoen inwoners!

El Salvador

Bukele zet nationaal en internationaal zichzelf op de kaart als iemand die echt in bitcoin gelooft. En dat zorgt voor interesse. Hier is de interesse minder organisch gegroeid dan in andere landen.

Bukele heeft een achtergrond als marketeer en dat is te zien. Hij weet zijn plannen goed uit te leggen. Inwoners kregen tot $30 cadeau bij het downloaden van de overheidswallet genaamd Chivo, bijvoorbeeld.

Bekijk hieronder onze documentaire over Bitcoin in El Salvador. Onze redacteur Arnold was daar op locatie om de opmars van bitcoin vast te leggen.

Lees meer over:
Bitcoin El Salvador

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan