Bitcoin populair in El Salvador en Nederland volgens data van Google

2021 was een veel bewogen jaar in de wereld van bitcoin (BTC). Nieuwe recordprijzen en veel ander nieuws passeerde de revue.

Een van de opmerkelijkste nieuwe spelers in de markt is het land El Salvador. President Nayib Bukele maakte eerder dit jaar bekend dat zijn land vol in gaat zetten op bitcoin. Bitcoin staat sinds september van dit jaar de Amerikaanse dollar als nationale valuta van El Salvador.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niet voor niets staat El Salvador nu op één als het gaat om interesse in bitcoin via Google.

De waardes worden ingeschaald van 0 t/m 100. El Salvador staat op 100. Bitcoin is verhoudingsgewijs het meest gezochte woord in El Salvador vergeleken met de rest van de wereld. Nigera en Nederland complementeren de top 3.

Een klein land waar 80% van de zoekopdrachten via Google gaat over bitcoin, scoort hoger dan een veel groter land waarvan 40% op bitcoin zoekt.

Nederland en El Salvador zijn relatief kleine landen. Nummer twee Nigerianen heeft 206 miljoen inwoners!

El Salvador

Bukele zet nationaal en internationaal zichzelf op de kaart als iemand die echt in bitcoin gelooft. En dat zorgt voor interesse. Hier is de interesse minder organisch gegroeid dan in andere landen.

Bukele heeft een achtergrond als marketeer en dat is te zien. Hij weet zijn plannen goed uit te leggen. Inwoners kregen tot $30 cadeau bij het downloaden van de overheidswallet genaamd Chivo, bijvoorbeeld.

Bekijk hieronder onze documentaire over Bitcoin in El Salvador. Onze redacteur Arnold was daar op locatie om de opmars van bitcoin vast te leggen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...