El Salvador stelt 20 wetsvoorstellen op als voorbereiding op bitcoinobligaties

De regering van El Salvador gaat (ongeveer) twintig wetsvoorstellen naar het Congres sturen. Ze staan allemaal in het teken van de bitcoinobligaties, die in de eerste maanden van dit jaar moeten gaan worden uitgeschreven.

Wetsvoorstel El Salvador

Reuters maakt melding van het nieuws. De bills gaan over financiële markten en investeringen in effecten. Daarmee moeten de laatste hordes worden genomen om de ​​wettelijke basis op orde te krijgen die relevant zijn voor de uitgifte van bitcoin bonds. Dat vertelt minister van Financiën Alejandro Zelaya.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zelaya zei dat de regering de wetgeving heeft opgesteld om daarmee een ​​kader te vormen voor zowel de bestaande regelgeving als ook het nieuwe plan: de uitgifte van effecten.

El Salvador maakte op 7 september van bitcoin een wettig betaalmiddel. Eind november kwam president Bukele alweer met het volgende plan.

Het Midden-Amerikaanse land wil $1 miljard ophalen via staatsschuldpapier. Het geld gaat naar verluidt vooral komen uit de cryptomarkt. Denk hierbij aan whales en grote investeerders. Lees hieronder de details over het plan nog eens door.

Regelgeving op orde krijgen

Met het geld van de obligaties wil Bukele $500 miljoen investeren in bitcoin, om dit dan enkele jaren te hodlen. De rest van het geld wordt gestopt in de infrastructuur voor een mining farm bij een vulkaan. De investeerders kunnen rekenen op een yield van 6,5% per jaar.

Maar voordat ze überhaupt dit geld kunnen ophalen, moeten er dus nog wel enkele wetten worden goedgekeurd.

"Dit is om een ​​juridische structuur en rechtszekerheid te bieden aan iedereen die de bitcoinobligatie koopt", zo zei Zelaya in een interview op de lokale televisie. Ze verklaart niet wanneer het voorstel aan wetgevers gaat worden voorgelegd.

Toen El Salvador vanuit het niets haar plannen bekend maakte op de Bitcoin2021-conferentie in Miami, duurde het niet lang. Enkele dagen na de videoboodschap van de president, werd het wetsvoorstel naar het parlement gestuurd. Hier heeft Bukele overigens een overweldigende meerderheid en dus is dit slechts een formaliteit.

Bekijk ook onze documentaire over de eerste weken van Bitcoin in El Salvador, opgenomen in september vorig jaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador