Elon Musk: 'Bitcoin is een liquide alternatief voor cash'

Elon Musk: 'Bitcoin is een liquide alternatief voor cash'

In een recente publicatie bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft Tesla zijn pro-bitcoin standpunten nog maar eens herhaald. "Bitcoin heeft op de lange termijn potentie en is een liquide alternatief voor cash", zo valt te lezen in het statement van Tesla.

Verder viel in het informatiedocument te lezen dat Tesla in het afgelopen kwartaal geen bitcoin heeft verkocht, maar ook niets heeft toegevoegd aan de voorraad. Wat dat betreft dus een neutraal kwartaal van Tesla.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tesla en bitcoin

In het eerste kwartaal van 2021 investeerder Tesla volgens een informatiedocument voor dat kwartaal in totaal 1,5 miljard dollar in bitcoin. In dat document voorzag Tesla de beslissing ook van uitleg.

"Deze investering geeft ons meer flexibiliteit om onze cashpositie te diversificeren en het rendement op de reserves die we niet direct nodig hebben voor onze operationele activiteiten te maximaliseren", aldus Tesla in het eerste kwartaal van 2021.

Destijds kondigde het ook aan op korte termijn bitcoin te willen accepteren als betaalmiddel. Iets wat gebeurde, maar vrij snel daarna weer werd teruggedraaid vanwege de klimatologische bedenkingen rondom Proof-of-Work. Onder andere als gevolg daarvan stortte destijds de koers naar beneden.

Tesla, Block en Blockstream

Inmiddels lijkt Tesla op dat punt langzaam overtuigd te raken van de positieve impact van bitcoin op de opkomst van duurzame energie. Onder andere vanwege een samenwerking die het bedrijf is aangegaan met Block en Blockstream om een door Tesla-batterijen gedreven bitcoin mining farm op te zetten.

Block en Blockstream investeren in eerste instantie allebei 6 miljoen dollar in het project om het van de grond te krijgen. Het idee is dat de mining operatie van Block en Blockstream volledig op zonne-energie zal draaien.

Het gaat om een zogenaamde proof-of-concept, een bewijs dat het concept werkt, van een bitcoin mining faciliteit die voor 100 procent op duurzame energie draait. Op deze manier draagt Tesla bij aan het vergroenen van bitcoin en de verdere opkomst van duurzame energie.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan