Elon Musk’s wens voor groener bitcoin netwerk dichterbij met door Tesla gedreven bitcoin mijn

Tesla van Elon Musk is een samenwerking aangegaan met Block en Blockstream om een door zonne-energie gedreven bitcoin mijn te realiseren. Het project van Block en Blockstream gebruikt voor de nieuwe operatie de batterijpakketten van Tesla.

Tesla, Block, Blockstream en groene bitcoin in Texas

Block en Blockstream hebben allebei 6 miljoen dollar opzijgezet om een door Tesla-apparatuur gedreven bitcoin mijn te bouwen in Texas. Blockstream CEO Adam Back kondigde dit project aan tijdens de Bitcoin 2022 conferentie in Miami.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Dingen bouwen is een betere oplossing dan een continue strijd met woorden." Aldus Adam Back over het plan om een groene bitcoin mijn te bouwen in Texas.

Het is vooral interessant dat Block en Blockstream de apparatuur van Tesla gebruiken, omdat de autofabrikant in 2021 nog stopte met het accepteren van bitcoin vanwege klimatologische bedenkingen bij het project.

De nieuwe door Tesla-apparatuur gedreven bitcoin mijn heeft de potentie om het standpunt van Tesla en Musk over dit onderwerp te veranderen. Bitcoin minen met duurzame energie en tegelijkertijd de kas van Tesla spekken zijn twee manieren om de opkomst van groene energie in een stroomversnelling te brengen.

Musk, Tesla en bitcoin

Elon Musk, Tesla en bitcoin hebben een rare haat-liefdeverhouding met bitcoin. Om te beginnen kocht Tesla voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin in 2021, om enkele maanden later het controversiële besluit te nemen om te stoppen met het accepteren van bitcoin betalingen.

Destijds kondigde Musk aan dat Tesla weer bitcoin zou accepteren als het netwerk voor 50 procent draait op duurzame energie. De laatste samenwerking tussen Block en Blockstream lijkt wat dat betreft een stap in de goede richting.

Het is interessant om hier binnenkort de mening van Elon Musk zelf over te horen, aangezien hij nog altijd de man is die praktisch alles bepaald bij Tesla. Nu hij zich steeds meer negatief laat horen over het beleid van overheden en centrale banken is de kans aanwezig dat de invloedrijke zakenman zich meer pro-bitcoin gaat opstellen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....