Tesla rapporteert $1,99 miljard aan Bitcoin in jaarcijfers

Tesla rapporteert $1,99 miljard aan Bitcoin in jaarcijfers

Tesla heeft in een jaarrapport bekend gemaakt dat ze $1,99 miljard aan bitcoin hebben. Dat blijkt uit een document dat is ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoin en Tesla

Om precies te zijn gaat het om de reële marktwaarde van het bitcoinbezit van autofabrikant op 31 december 2021. Deze waarde komt neer op $1,99 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf kocht vorig jaar voor $1,50 miljard aan bitcoin. Wel heeft het bedrijf van topman Elon Musk door de koersdaling een afwaardering van haar bitcoinpositie in de boeken opgenomen. Deze komt neer op $101 miljoen.

Tesla rapporteert $1,99 miljard aan Bitcoin in jaarcijfers

MicroStrategy liep tegen hetzelfde probleem aan. De SEC tikte het bedrijf van Michael Saylor zelfs op te vingers omdat zij zich niet aan boekhoudkundige normen hadden gehouden omtrent de afwaardering.

Volgens de Amerikaanse GAAP-normen moet een bedrijf de waarde van digitale assets, zoals bitcoin, in de boekhouding opnemen tegen de aanschafwaarde. Vervolgens dient men die aan te passen als de waarde daalt. Maar als de prijs daarna weer omhoog gaat, dan blijft de boekwaarde wél gelijk.

Cijfers

Tesla accepteerde ook korte tijd bitcoin als betaalmiddel voor de elektrische auto's. Daar kwam Musk snel op terug, omdat er een vermeend probleem zou zijn met de impact van bitcoin mining op het klimaat.

Wel maakt het bedrijf bekend dat ze $128 miljoen winst maakten na de verkoop van een deel van het bitcoinbezit in maart. Dat deden ze onder de noemer 'liquiditeitstest'. Tesla heeft sindsdien geen wijziging aangebracht in zijn bitcoin holdings.

"During the year ended December 31, 2021, we purchased and received $1.50 billion of bitcoin. During the year ended December 31, 2021, we recorded $101 million of impairment losses on such digital assets. We also realized gains of $128 million in connection with selling a portion of our holdings in March 2021."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Tesla

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan