Elon Musk boost crypto memes wederom na tweet, DOGE koers stijgt 17% – nu meme coins kopen?

364 totale weergaven
Elon Musk boost crypto memes wederom na tweet, DOGE koers stijgt 17% – nu meme coins kopen? |

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Elon Musk does it again! Door een enkele tweet raakt de cryptomarkt uit zijn doen en zien we als gevolg een aanzienlijke stijging in de koers van Dogecoin (DOGE). Een van de populairste meme coins op dit moment heeft dankzij de uitlatingen van Musk deze week een stijging meegemaakt van maar liefst 17%. Betekent dit dat je als investeerder gelijk moet instappen en je eigen Dogecoins moet aanschaffen?

Lees in dit artikel meer over de recente koersbewegingen en de invloed van Musk op de cryptomarkt, en kijken we naar de technische vooruitzichten voor Dogecoin.

 

“D.O.G.E will fix it”

Op dinsdag tweette Elon Musk: “D.O.G.E will fix it” als reactie op een artikel van de Los Angeles Times. Het artikel waarop hij met deze dubbelzinnige reactie reageerde, ging over de beperkingen die Californië heeft opgelegd aan de raketlanceringen van SpaceX. Dit is het het ruimtevaartbedrijf dat Elon Musk in 2002 heeft opgericht.

De tweet lijkt in eerste instantie over een controversiële politieke kwestie te gaan, namelijk een fictief voorstel voor een overheidsinstantie genaamd de ‘Department of Government Efficiency’. Toch gebruikte Musk slim de afkorting ‘D.O.G.E.’ om indirect naar Dogecoin te verwijzen, een cryptocurrency waar hij duidelijk affiniteit mee heeft.

Dit heeft de Dogecoin koers verwachting positief beïnvloed. De koers is met een stijging van 6,8% binnen 24 uur en uiteindelijk een 17% stijging in de afgelopen week. De koers staat nu op $ 0,1448.

 

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Het Elon Musk effect is niet het enige effect

Het is geen geheim dat Elon Musk een grote invloed heeft op het Dogecoin project. Een paar jaar geleden zorgde hij ervoor dat de meme coin verschillende keren een stijging in de koers mee maakte, puur en alleen door zijn positieve uitspraken op Twitter. Zelfs in 2024 blijft zijn invloed groot. Hoewel de cryptomarkt het afgelopen jaar volatiel was, hebben de recente tweets van Musk opnieuw aangetoond hoe groot zijn impact op de markt is.

Niet alleen Musk heeft invloed gehad op de koersbewegingen, ook valt de stijging van Dogecoin samen met bredere marktbewegingen, waarbij Bitcoin ook een recente boost ervaarde.

Dogecoin en Bitcoin koers stijging - Bron: TradingView
Dogecoin en Bitcoin koersstijging – Bron: TradingView

In het geval van de huidige stijging van de Dogecoin koers, zijn niet alleen de woorden van Musk hiervoor verantwoordelijk, maar ook uit een combinatie van bredere marktfactoren.

 

Technische Analyse – Wat zegt de markt?

Hoewel Dogecoin recent een flinke stijging heeft meegemaakt, blijft er gemengde vooruitzichten voor de komende weken. Volgens CoinCodex voorspellingen zou Dogecoin tegen het einde van de maand mogelijk een daling kunnen meemaken en naar een koers van $ 0,1078 kunnen zakken. 

Risk Analyse Dogecoin - CoinCodex
Risk Analyse Dogecoin – CoinCodex

In principe wordt de huidige stijging, ondanks het positieve momentum, gezien als tijdelijk waarna de markt mogelijk terug zal keren naar een periode van consolidatie. 

Echter, laten analyses weer zien dat de activiteit rond Dogecoin aanzienlijk is toegenomen. Crypto-analist Ali Martinez merkte op dat het aantal actieve DOGE-adressen in de afgelopen periode het hoogste niveau van het jaar heeft bereikt, met 133.880 actieve gebruikers. 

Dit is een belangrijke indicator dat het gebruik en interactie met Dogecoin aan het toenemen is, wat het vertrouwen in de coin zou kunnen ondersteunen, zelfs als de koers in de komende weken zou terugvallen. 

 

 

Tijd om in te stappen? 

Naast Dogecoin hebben ook andere meme coins een opleving gezien. De aandacht die Musk naar de markt trekt, heeft invloed op meerdere munten in dezelfde categorie. Historisch gezien zorgen tweets en publieke uitingen van Musk voor een toename in de handel van niet alleen Dogecoin, maar ook andere meme coins zoals Shiba Inu ($SHIB) en $PEPE. Deze coins profiteren vaak van de hype, maar blijven volatiel vanwege hun lage marktkapitalisatie en afhankelijkheid van marktsentimenten. 

Ondanks dat beleggers investeringen in Dogecoin en $PEPE als aantrekkelijk beschouwen, moeten ze zich altijd realiseren dat deze markten extreem volatiel zijn en sterk afhankelijk van marktsentiment. Musk’s invloed blijft sterk, maar dat maakt deze investeringen niet minder risicovol.

Zorg ervoor dat je een duidelijk plan hebt en bereid bent om risico’s te nemen als je overweegt te investeren in deze unieke hoek van de cryptomarkt. 

Alternatieve meme coins 

Als je op zoek bent naar meme coins investeringen die op een korte termijn mooie rendementen kunnen opleveren, adviseren we om presale projecten van nieuwe cryptomunten te bekijken. Hieronder bekijken we er twee, Pepe Unchained en FreeDum Fighters 

Pepe Unchained ($PEPU)

Het veelbelovende Pepe Unchained project heeft sinds de lancering van de presale $ 20.721.939,73, waarmee ze hun doel van $ 20.930.590 bijna hebben behaald. Dankzij de vernieuwde Layer-2 technologie heeft Pepe Unchained de interesse van veel investeerder weten te wekken. 

Pepe Unchained presale

Door de introductie van Layer-2 technologie kunnen transacties veel sneller en efficiënter worden afgehandeld. Doordat het project een veel groter handelsvolume aan kan, kunnen de transacties ook veel goedkoper worden uitgevoerd.

Snelheid en lage kosten zijn niet de enige voordelen bij dit cryptoproject. Investeerders kunnen ontvangen ook $PEPU tokens als beloningen die daarna ook weer gestaked kunnen worden, met een aantrekkelijk rendement tot wel 100% APY. Hiermee zal de waarde van de investering stijgen zodra de prijs van de token omhoog gaat.

Sluit je nu aan bij dit innoverend project en kom meer te weten over de voordelen van een investering in de presale van Pepe Unchained.

 

FreeDum Fighters

Waar de $TRUMP token zich overduidelijk op één van de kandidaten uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen focust, gaat het bij FreeDum Fighters juist om de strijd tussen Trump en Harris.

Zij hebben deze strijd vertaald naar twee cartoon karakters met de namen Magatron en Kamacop. Bij een aankoop van de FreeDum Fighters tokens moet je direct een keuze maken uit deze twee kandidaten. Dit heeft uiteindelijk invloed op de beloningen die binnen het project uitgekeerd worden.

FreeDum Fighters presale

Er zijn in totaal 270 miljard $DUM tokens beschikbaar gesteld en tijdens de presale kun je de nu voor een goedkope prijs $ 0,00005 instappen. Zodra de presale vordert en de ontwikkelingen tijdens de verkiezingen zal ook de prijs gaan stijgen, waarmee dus ook de investering.

Sluit je nu aan bij een van de spannendste crypto projecten en wordt onderdeel van de strijd van het jaar 2024.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...