Elon Musk gevraagd XRP toe te voegen aan X-betalingen na Ripple’s overwinning op de SEC

360 totale weergaven
Ripple rechtszaak - nieuwe zaak met RLUSD aanstaande?

De XRP koers is deze week op woensdag naar een piek van $ 0,64 geschoten na de overwinning van Ripple in zijn rechtszaak tegen de SEC. Nu heeft een crypto expert Elon Musk gevraagd om XRP toe te voegen als betaalmogelijkheid voor X Payments om te kapitaliseren op deze overwinning.

Kan Elon Musk de cryptomunt een boost geven door deze toe te voegen aan X Payments? In dit artikel kijken we waarom XRP vandaag is gedaald en wat de toekomst voor XRP in petto heeft.

XRP koers verwachting – Wat gaat Ripple doen?

De XRP koers is eerder deze week met bijna 30% omhoog geschoten van $ 0,50 naar $ 0,64 na een uitspraak van de rechter in de zaak tussen Ripple en de Securities & Exchange Commission (SEC).

In plaats van de boete van $ 2 miljard te betalen die SEC heeft opgelegd aan Ripple, dient het bedrijf nu een boete van $ 125 miljoen te betalen. Hoewel dit nog steeds een hoog bedrag is, ziet Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, dit als een grote overwinning voor Ripple en de crypto sector.

Na deze schikking deelde crypto expert Fred Rispoli van HODL Law op X een bericht, waarin hij Elon Musk sterk aanmoedigde om XRP toe te voegen aan X Payments als betaalmiddel. Hiermee zou Musk een extra duidelijk signaal kunnen geven aan de SEC om zich minder druk te maken of cryptocurrency’s wel of niet een effect zijn.

Hoewel Elon Musk druk werkt om X te veranderen in een app met verschillende relevante services, zijn er nog geen plannen bekend over het gebruik van cryptocurrency als betaalmiddel op het platform. X Payments zou dit jaar live gaan, maar er wordt nog steeds gespeculeerd dat de miljardair zijn favoriete meme coin, Dogecoin (DOGE) als betaalmiddel toe kan voegen.

De XRP koers is met zo’n 30% omhoog geschoten na de schikking, maar is vandaag met 4% gedaald naar $ 0,58, nadat de altcoin gisteren zo’n $ 6 miljard aan volume kreeg. De daling van vandaag is mogelijk een correctie als gevolg van een overvloed aan hype, die nu is afgekoeld.

XRP koers grafiek
XRP koers grafiek – TradingView

In het geval dat de SEC niet verder in hoger beroep zal gaan, zou XRP binnenkort naar nieuwe hoogtes kunnen gaan. Op de dagelijkse grafiek heeft XRP namelijk een ‘Golden Cross’ neergezet, met een break-out van de 30-daagse moving average (geel) boven de 200-daagse (blauw).

Hierdoor zou XRP de komende weken naar $ 1 kunnen stijgen en het komende jaar een nieuwe all-time high boven $ 3,84 neer kunnen zetten. Na voor een lange tijd weinig te hebben gedaan, is de koers weer volatieler aan het worden, wat een teken kan zijn dat er binnenkort een doorbraak komt aan de bovenkant.

Crypto’s om in de gaten te houden na Ripple’s overwinning op de SEC

De overwinning van Ripple tegen de SEC kan een belangrijke rol spelen voor de hele crypto markt, omdat hierdoor meer duidelijkheid is over de relatie tussen cryptocurrency en effecten. Als gevolg kunnen kleinere crypto projecten de komende tijd een extra boost krijgen en nog harder de lucht ingaan.

In dit artikel kijken we naar twee nieuwe crypto projecten om in de gaten te houden de komende tijd. Deze projecten verkopen hun native tokens nog voor een lage prijs in de presale, waardoor vroege investeerders mogelijk veel winst kunnen maken nadat ze gelanceerd worden op exchanges.

Pepe Unchained (PEPU)

Pepe Unchained (PEPU) is een nieuwe meme coin en de eerste die Pepe losbreekt van de verouderde Ethereum mainnet. Met de komst van een nieuwe Layer-2 op Ethereum kunnen investeerders profiteren van extra voordelen, zoals snellere en goedkopere transacties, maar ook dubbele staking beloningen.

De Pepe blockchain kan niet alleen als launchpad voor meme coins dienen, maar is ook vergelijkbaar met het ecosysteem van de succesvolle Shiba Inu (SHIB). Dit kan PEPU een sterke boost geven, waardoor de huidige presale prijs van de token mogelijk erg laag is.

Je kunt PEPU kopen voor $ 0,0089461 per stuk, maar deze prijs zal vanmiddag stijgen, terwijl de presale zijn volgende fase ingaat. Nu de presale al meer dan $ 7,85 miljoen heeft opgehaald, zal deze binnenkort uitverkocht zijn, daarom is er geen tijd te verliezen om PEPU voor deze lage prijs in te slaan.

 

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Base Dawgz (DAWGZ) is een indrukwekkende meme coin die inzet op de populariteit van meerdere blockchains. Na de overwinning van Ripple op de SEC, zou de kans lager kunnen zijn dat altcoins zoals Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Avalanche (AVAX) en Solana (SOL) worden gezien als effecten, wat positief is voor de onderliggende blockchains.

De meme coin zal gelanceerd worden op de Base Layer-2 op Ethereum, maar kan ook verhandeld worden op Ethereum zelf, de Binance Smart Chain, Avalanche en Solana. Dit geeft DAWGZ extra potentie om viraal te gaan, terwijl investeerders de meme coin kunne verhandelen op hun favoriete chain.

Na het ophalen van $ 2,85 miljoen in zijn presale, zal de prijs van DAWGZ na dit weekend stijgen, terwijl je deze nu nog voor $ 0,007414 per stuk kunt kopen. Het voordeel is dat je als vroege investeerder kunt staken met een huidige APY van 921%, genoeg om in iets meer dan een maand je investering te verdubbelen.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...