Elon Musk: ‘Ikzelf, Tesla en SpaceX hebben Bitcoin’

Elon Musk bevestigt vandaag dat naast Tesla en hijzelf ook SpaceX bitcoin heeft.

Het is (nog) niet bekend om hoeveel bitcoin het gaat. Alleen de cijfers van Tesla zijn bekend: het bedrijf heeft 42.902 BTC in kas.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op! Er zijn geen officiële cijfers gedeeld, de markante miljardair zei dit tijdens een online event genaamd ‘The B Word’. Het hele gesprek kun je hier vinden.

Elon Musk en bitcoin

Musk: ”Ik heb bitcoin, Tesla heeft bitcoin en SpaceX heeft bitcoin.” De kopman van Tesla en SpaceX is al enige tijd onderwerp van gesprek in de bitcoin wereld.

Eerst was hij de gevierde man toen ‘zijn’ Tesla voor $1,5 miljard aan bitcoin kocht, maar niet lang daarna veranderde de sfeer rondom bitcoin mede door zijn woorden. Musk vroeg zich hardop af of het energiegebruik van bitcoin wel door de beugel kan. Dat ging samen met de beslissing van Tesla om voorlopig geen BTC te accepteren als betaalmiddel.

Er is inmiddels een frame ontstaan dat bitcoin slecht is voor het klimaat. Dit zorgt voor veel discussies en gesprekken over het energiegebruik van miners.

Als Tesla (en Musk) overtuigd raken dat het minen van bitcoin groen genoeg is, dan zullen ze bitcoin weer accepteren als betaalmiddel. Dat maakt hij ook bekend in dit gesprek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze app voor Android of iOS!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...