Elon Musk: 'Ikzelf, Tesla en SpaceX hebben Bitcoin'

Elon Musk: 'Ikzelf, Tesla en SpaceX hebben Bitcoin'

Elon Musk bevestigt vandaag dat naast Tesla en hijzelf ook SpaceX bitcoin heeft.

Het is (nog) niet bekend om hoeveel bitcoin het gaat. Alleen de cijfers van Tesla zijn bekend: het bedrijf heeft 42.902 BTC in kas.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op! Er zijn geen officiële cijfers gedeeld, de markante miljardair zei dit tijdens een online event genaamd 'The B Word'. Het hele gesprek kun je hier vinden.

Elon Musk en bitcoin

Musk: ''Ik heb bitcoin, Tesla heeft bitcoin en SpaceX heeft bitcoin.'' De kopman van Tesla en SpaceX is al enige tijd onderwerp van gesprek in de bitcoin wereld.

Eerst was hij de gevierde man toen 'zijn' Tesla voor $1,5 miljard aan bitcoin kocht, maar niet lang daarna veranderde de sfeer rondom bitcoin mede door zijn woorden. Musk vroeg zich hardop af of het energiegebruik van bitcoin wel door de beugel kan. Dat ging samen met de beslissing van Tesla om voorlopig geen BTC te accepteren als betaalmiddel.

Er is inmiddels een frame ontstaan dat bitcoin slecht is voor het klimaat. Dit zorgt voor veel discussies en gesprekken over het energiegebruik van miners.

Als Tesla (en Musk) overtuigd raken dat het minen van bitcoin groen genoeg is, dan zullen ze bitcoin weer accepteren als betaalmiddel. Dat maakt hij ook bekend in dit gesprek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze app voor Android of iOS!

Lees meer over:
Bitcoin Tesla Elon Musk

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties