Elon Musk en Jack Dorsey in gesprek over Bitcoin

Elon Musk en Jack Dorsey gaan vandaag om 20:00 Nederlandse tijd met elkaar in gesprek over bitcoin (BTC). Het is het belangrijkste gesprek voor het evenement genaamd 'The B Word'.

The B Word is een initiatief dat gericht is op informatie delen over bitcoin. De organisatie zit veel verkeerde info, narratieve en rare conclusies en wil daar wat aan doen. Je kunt gratis meekijken (of terugkijken) via YouTube.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De focus van het event ligt op bedrijven. Hoe kun je als groot instituut bitcoin omarmen?

Twee miljardairs die over bitcoinpraten is geen unicum meer. Maar er staat een interessant gesprek voor de deur tussen Dorsey en Musk. Dorsey en Musk spelen op hun eigen manier een rol in de wereld van bitcoin.

Cathie Wood neemt ook deel aan dit gesprek. Zij is directeur van Ark Invest, het bedrijf achter dit evenement. Ark Invest heeft aandelen in onder andere Square (van Dorsey), Tesla (van Musk) en bijvoorbeeld Coinbase en het Grayscale fonds.

Dorsey profileert zich als bitcoin evangelist, terwijl Musk de laatste maanden zich regelmatig negatief uitliet over de digitale munt.

The B Word

Jack daagde Musk op Twitter uit en uiteindelijk is het nu gekomen tot een afspraak. Tijdens het evenement The B Word zullen de twee kemphanen met elkaar in gesprek gaan.

Het onderwerp van het evenement is ook relevant voor Musk. Hij heeft met Tesla ondanks alle onrust namelijk nog altijd 42.902 BTC op de balans staan.

Naast deze sprekers zijn ook Cathie Wood (Ark Invest), Adam Back (Blcokstream) en andere partijen aanwezig op het online evenement. De meest video's zijn vooraf opgenomen. Maar het gesprek tussen Musk en Dorsey is live.

Dorsey werpt zich op als echte bitcoiner, terwijl Musk sinds dit jaar ook vooral kritiek uit en in vage memes communiceert op Twitter.

Tegelijkertijd zullen ze elkaar ook niet compleet afmaken op een podium. De echte gesprekken vinden (ongetwijfeld) vooral buiten het beeld van de camera's plaats.

Allicht zit er nog een leuke aankondiging of ander nieuws in, maar dat is vooraf niet bekend gemaakt.

Elon Musk

Musk hield de afgelopen maanden de gemoederen in de wereld van bitcoin flink bezig. De markante ondernemer is naast zijn bedrijven Tesla en SpaceX ook druk in de weer met Twitter. Hij liet zich meerdere malen negatief uit over bitcoin nadat hij eerst voor $1,5 miljard aan BTC kocht via Tesla.

De beste man speelde een spelletje met de emoties van mensen in de industrie. Met het oppompen van memecoins als dogecoin en tal van (cryptische) tweets over bitcoin en het energieverbruik van het netwerk.

Het gesprek zou een leuk inkijkje kunnen geven in waar Musk nu staat rondom bitcoin.

Jack Dorsey

Dorsey is CEO van Square en Twitter. Square heeft met hun Cash App een plek waar ze voor miljarden dollars aan bitcoin verkopen. Het bedrijf heeft zelfs een eigen bitcoin divisie genaamd Square Crypto. Dorsey hoopt zo financieel en met zijn kennis het bitcoin ecosysteem te helpen.

Eerder dit jaar liet hij weten veel te willen bijdragen aan bitcoin: ''Als ik niet bij Square en Twitter bezig was, zou ik aan bitcoin bouwen.'' Dorsey is via Square ook een hardware wallet aan het ontwikkelen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze app voor Android of iOS!

Lees meer over:
Elon MuskJack DorseyTesla

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...