‘Elon Musk niet juiste persoon om over bitcoin mining te oordelen’

Elon Musk is niet de aangewezen persoon om zich te mengen in het debat omtrent bitcoin mining en energieverbruik. Dat stelt de bekende marktanalist Nic Carter van investeringshuis Castle Island in een interview met Bloomberg.

Volgens hem heeft Musk als topman van Tesla een dubbele agenda.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miners moeten transparanter worden

Carter legt het als volgt uit:

‘Bitcoiners zijn nog steeds erg sceptisch als het om Musk gaat. Doordat Tesla verplicht is CO2 certificaten te kopen, zijn ze bang voor een belangenverstrengeling van Musk.’

In tegenstelling tot criticasters zoals Marty Bent, vindt Carter het een goed idee om de energieconsumptie van miners transparanter te maken.

Hiermee doelt Carter op de recente vorming van een Bitcoin Mining Council, een initiatief van de miljardairs én bitcoin bezitters Michael Saylor en Elon Musk in samenwerking met een handjevol miners uit Noord-Amerika. Het doel van deze adviesraad is vrij simpel: het transparant maken van de energieconsumptie door bitcoin miners.

Carter laat weten dat politici in plaats van bitcoin te verbieden moeten kijken naar het verduurzamen van de netstroom, dat wordt gebruikt voor het minen van bitcoin.

'De miners in Noord-Amerika zijn duurzamer dan vele andere industriële grootverbruikers van stroom', laat Carter weten. Hij gelooft hierdoor dat als de miners transparanter zouden zijn over de soorten energie die ze verbruiken het duidelijk wordt dat de kritiek niet rechtvaardig is.

Bitcoin is een decentraal goed wat het resistent maakt tegen reguleringen. Verbied je bitcoin op één plek, dan zal de rekenkracht verplaatsen naar een plek waar het wél is toegestaan. Dus wanneer een individueel land bitcoin zal verbieden is er geen tekort aan mogelijkheden waar deze miners naartoe kunnen verhuizen.

Miners moeten transparanter worden

‘Bitcoiners zijn nog steeds erg sceptisch als het om Musk gaat. Doordat Tesla verplicht is CO2 certificaten te kopen zijn ze bang voor een belangenverstrengeling van Musk.’

Toch vind Carter het transparanter maken van het energieverbruik van miners een goed idee. Hiermee doelt Carter op de recente vorming van een Bitcoin Mining Council. Een initiatief van Michael Saylor en Elon Musk samen met verschillende miners in Amerika. Het doel van deze miners raad is om de branche zo duurzaam en transparant mogelijk te maken.

Carter laat weten dat politici in plaats van bitcoin te verbieden moeten kijken naar het verduurzamen van de netstroom dat wordt gebruikt voor het minen van bitcoin.

De miners in Noord-Amerika zijn duurzamer dan vele andere industriële grootverbruikers van stroom. Carter geloofd hierdoor dat als de miners transparanter zouden zijn over de soorten energie die ze verbruiken het duidelijker wordt dat de kritiek niet rechtvaardig is.

Verbieden is nutteloos

Bitcoin is een decentraal goed wat het resistent maakt tegen reguleringen. Verbied je bitcoin op één plek, dan zal de rekenkracht verplaatsen naar een plek waar het minen van bitcoin wel is toegestaan. Wanneer een individueel land bitcoin zal verbieden zal er geen tekort aan mogelijkheden zijn waar deze miners naartoe kunnen verhuizen.

Verder laat Carter weten dat het narratief dat bitcoin wordt gebruikt voor het witwassen van geld géén hout snijdt.

‘Elk monetair systeem gaat worden gebruikt voor criminele activiteiten. De dollar wordt hiervoor veel meer gebruikt dan bitcoin’, verteld Carter. Verder voegt hij daaraan toe dat de Verenigde Staten de dollar ook niet heeft verboden omdat Pablo Escobar kelders vol dollars bezat die niet legaal waren verdiend.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Elon Muskmining