Bitcoin mining kartel? Saylor zegt alleen inzicht te willen geven in energiemix

MicroStrategy CEO Michael Saylor heeft uitleg gegeven over de zogenoemde 'Bitcoin Mining Council', waar veel commotie over is ontstaan in de bitcoin community.

Miners kunnen niet goed vertellen waar zij hun energie vandaan halen. Dat probleem hopen Saylor en consorten te tackelen met meer samenwerkingen en communicatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gisteren deed Saylor meer uitleg over de bedoelingen achter dit initiatief tijdens het virtuele evenement Consensus 2021.

Bitcoin Miner Council

Eerst even kort: waar gaat het precies over? Twee dagen geleden postte Saylor dat hij een meeting heeft geleid tussen miners en Elon Musk.

Ze zijn het over een aantal dingen eens: méér transparantie over het gebruik van (hernieuwbare) energiebronnen en ook lobbyen bij andere miners (in de hele wereld) om dit ook te doen.

De actie kon op veel kritiek (en complimenten) leveren uit de community. Er zijn vergelijkingen gemaakt met de OPEC en de New York Agreement uit 2017.

De 'New York Agreement' verwijst naar 2017 toen er een grote update van Bitcoin Core aan zat te komen. Destijds sloten zo'n vijftig bedrijven af om SegWit te integreren én de blockgrootte van Bitcoin te verdubbelen tot 2 MB.

De ontstane commotie over dit nieuwe 'energieplan' van Elon Musk en Michael Saylor is op een rijtje hebben gezet in het onderstaande artikel:

De bijeenkomst bestond uit de volgende miners: Argos Blockchain, Blockcap, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital en Riot Blockchain.

Saylor benadrukte tijdens de conferentie dat de groep samen kwam uit noodzaak, om meer transparantie te bieden:

"De enige reden dat we de bijeenkomst hadden, is omdat we het succes van een gedecentraliseerde cryptocurrency wilden verzekeren, en de kern van decentralisatie is het energieverbruik."

Informatievoorziening en modellen

Hij vertelt dat miners momenteel geen goed kader hebben, waarmee ze kunnen communiceren hoe het zit met de energiemix. "Er is geen standaardmodel", zo vertelt Saylor.

Hij weerlegt ook dat er iets geheims was aan de digitale bijeenkomst.

"Als het een geheime bijeenkomst was, had ik het de volgende dag niet met miljoenen mensen gedeeld. Geloof me, we hebben het aan iedereen ter wereld verteld."

Hij benadrukt ook dat het noodzakelijk is om terug te vechten tegen een 'vijandig anti-cryto-verhaal' dat er in de mainstream media wordt geportretteerd:

“We moeten ervoor zorgen dat de mensen die vijandig ​​tegenover Bitcoin zijn, niet de mensen zijn die met deze verhalen de beeldvorming verzorgen, en die modellen en statistieken duiding geven. Bij gebrek aan goede informatie of een reactie van onze kant, zal dat wel gebeuren."

Elon Musk

Saylor onthulde ook dat hij een "heel lang gesprek" had Elon Musk, voordat ze de meeting met de mining bedrijven op de agenda hadden gezet. Al de aanwezigen vroegen Musk ook om advies over hoe ze de groeiende 'koolstofangst' rond Bitcoin kunnen bestrijden.

Uit deze discussie volgde het initiatief om meer transparantie over het energiegebruik te delen.

"Ik denk dat de eerste stap is: laten we met een protocol komen om de informatie over energie te publiceren op een manier die we met de wereld kunnen delen. Vervolgens kunnen we samenwerken om ervoor te zorgen dat we duurzame energiedoelstellingen nastreven."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  cardano koers verwachting Nieuws
  ADA Koers Pumpt 10%, Doorbreekt $0,65: Kan Cardano 1 Euro Worden?

  Terwijl de crypto markt in vuur en vlam staat, is Cardano in de afgelopen 24...

  5th scape presale Persberichten
  5th Scape Wekt FOMO Op Met Presale: Kan Deze Nieuwe VR Coin Concurreren Met Decentraland En Sandbox

  In een kort tijdsbestek is 5th Scape ($5SCAPE) een crypto hype geworden. De VR- en...

  Nieuws
  Coinbase hapert opnieuw tijdens explosieve stijging bitcoin

  Het Amerikaanse Coinbase staat erom bekend dat het tijdens bullmarkten van bitcoin weleens in de...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Lees meer