Elon Musk ontketent crypto hype door Optimus Robot en Cybercab – wat gaat crypto doen?

495 totale weergaven
Elon Musk ontketent crypto hype door Optimus Robot en Cybercab – wat gaat crypto doen? |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Elon Musk is in de crypto markt vooral belangrijk geweest in het omarmen van meme coin Dogecoin, waarbij er vaak grote stijgingen plaatsvonden nadat hij een tweet over de coin de wereld instuurde. Nu lijkt er zich een nieuwe crypto hype te ontwikkelen nadat Elon Musk enkele nieuwe ontwikkelingen van Tesla naar buiten bracht. 

Dit gebeurde allemaal op het ‘We, Robot’ evenement van de autofabrikant. Zo kwam Musk met de Optimus Robot en de Cybercab. Eerstgenoemde is een robot die drankjes kan serveren, honden kan uit laten en nog veel meer. Met de Cybercab komt er een nieuwe zelfrijdende auto op de markt die als taxi ingezet kan worden.

Elon Musk ontketent nieuwe crypto hype

Naast deze ontwikkelingen werd ook een nieuwe tweet van Musk veel bekeken. In deze tweet ging het over de weddenschappen die geplaatst zijn op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Bij deze weddenschappen wordt er meer ingezet op Trump als winnaar dan op Harris, terwijl Harris juist de favoriet is bij de bookmakers en in de polls.

Dit gaat allemaal via het platform Polymarket, een wedkantoor waar alleen met crypto ingezet kan worden op wie de volgende president in Amerika wordt.

Elon Musk en Tesla hebben een sterke verbinding met de crypto markt waardoor eigenlijk al het nieuws rondom deze entiteiten effect kunnen hebben op de koersen van cryptomunten. Sinds de nieuwe ontwikkelingen van Tesla naar buiten zijn gekomen, lijkt ook de crypto markt weer een kleine stijging mee te maken.

Dit komt ook omdat niet alleen Musk hier volop tweets over de wereld in brengt, maar ook de schare volgers van de techmiljardair hier veel over spreken. Dit zijn grotendeels ook crypto traders die bijvoorbeeld de link met Dogecoin leggen met de auto’s van Tesla.

Zo staat op dit moment de Bitcoin koers weer rond de $ 63.000, terwijl de coin vrijdag nog onder de $ 60.000 dook. Daarmee lijkt ook de gehele crypto markt weer positief momentum op te pikken.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Wat gaat crypto doen in oktober?

Er werd veel verwacht van de crypto markt in oktober, vooral door historische data van de markt. Normaal gesproken dalen de koersen in september vaak, om vervolgens in oktober te maken te krijgen met het fenomeen ‘Uptober’, waarin de markt zich weer hersteld.

Dit jaar zou dit effect gesterkt kunnen worden door de Bitcoin halving die eerder dit jaar plaatsvond. In voorgaande jaren met een halving wist de markt immers een half jaar na deze halving nog een enorme stijging te noteren.

In bovenstaande grafiek zie je de stijgingen die er na elke halving plaatsvonden, met in het grijs de stijging tot 6 maanden na de halving. Dit jaar vond de vierde halving plaats, waarbij Bitcoin tot nu toe slechts een kleine stijging heeft genoteerd.

Andere cryptomunten die Elon Musk mogelijk gaat hypen

Dat Elon Musk een liefhebber is van meme coins is de afgelopen jaren wel gebleken uit zijn actieve ondersteuning van de Dogecoin cryptomunt. Het voedt bij crypto traders al jaren de gedachte dat hij mogelijk meer meme coins zal gaan hypen op een vergelijkbare manier, waardoor deze enorme stijgingen mee kunnen maken.

Tot dusver lijkt de Tesla-directeur alleen geïnteresseerd in Bitcoin en Dogecoin, maar mogelijk dat één van de twee onderstaande cryptomunten hier een eind aan kan maken. Beide coins worden aangeboden via een presale, waardoor je op dit moment nog tegen een voordelig tarief in kan stappen bij het project.

Pepe Unchained – Meme coin komt bij lancering met eigen blockchain

Het Pepe Unchained project is je misschien al eens opgevallen, ondertussen heeft het in de crypto presale namelijk al $ 19 miljoen opgehaald. De meme coin wordt gelanceerd op een eigen Layer-2 blockchain, waarmee het een interessante optie kan zijn voor bijvoorbeeld Elon Musk.

De nieuwe blockchain geeft namelijk ontwikkelaars de mogelijkheid om zelf applicaties op deze chain te ontwikkelen en zo het Pepe Unchained ecosysteem uit te breiden. Daarnaast zullen transacties aanzienlijk sneller en goedkoper zijn dan bijvoorbeeld bij Dogecoin.

De presale loopt nog tot de eigen blockchain van het project gelanceerd wordt, wat relatief snel kan gaan plaatsvinden. Na een aanschaf van de tokens in de presale kun je deze direct vastzetten in een staking pool, waar je jaarlijks een beloning van meer dan 100% mee kan verdienen.

Flockerz – Is dit het DAO project van 2024?

Met de meme coin Flockerz komt er een nieuwe DAO coin op de markt. De FlockTopia DAO wordt daarnaast uitgerust met een Vote-to-Earn mechanisme om de coin een nog uniekere positie in de markt te geven.

Hierdoor kun je als holder van de $FLOCK token zelf meestemmen op voorstellen over het project, en voor elke stem die je doet, ontvang je als beloning extra tokens.

Flockerz, beste crypto <a href=airdrop" width="750" height="444" />

Investeren in de presale van Flockerz kan op de website van het project. Hier ruil je tegen een prijs van $ 0,0057469 per token ETH, USDT of BNB in tegen $FLOCK.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...