Elon Musk wil een betaalbedrijf, komt bitcoin in zijn plannen voor?

Elon Musk wil van het Twitter-platform een betaalbedrijf maken. In eerste instantie gaat Twitter betalingen met dollars en andere fiat valuta ondersteunen, wanneer volgen cryptovaluta zoals bitcoin?

Elon Musk wil betaalbedrijf

Het plan ligt er al langermaar Elon Musk heeft op zijn eigen platform nogmaals de ambitie uitgesproken om van Twitter een 'everything app' te maken. En betalen is iets wat 'we' dagelijks doen, en Twitter wil een deel van de betaalmarkt gaan veroveren. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen dichtbij deze beursgenoteerde onderneming.

Of bitcoin onderdeel uitmaakt van deze plannen, blijft vaag. Musk heeft zich diverse malen positief uitgelaten over cryptocurrency's zoals bitcoin en met name dogecoin. Begin december zijn er afbeeldingen gelekt met daarop 'Twitter Coins', een nieuwe token om fooien uit te delen op het sociale mediaplatform. Bovendien waren er geruchten dat Twitter een eigen cryptowallet aan het ontwikkelen is.

Maar voorlopig lijkt Twitter de traditionele weg te bewandelen. Eerst betalingen met fiat geld faciliteren en daarvoor de juiste papieren krijgen in thuisland Amerika, voordat cryptovaluta aan bod komen. Bronnen zeggen tegen FT dat Twitter binnen één jaar een licentie voor een betaalbedrijf wil bemachtigen.

In november is Twitter Payments LLC geregistreerd bij het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), het onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Financiën dat toeziet op naleving van antiwitwasregels.

Musk ziet een toekomst voor zich waarbij een Twitter-account is gekoppeld aan een bankrekening of creditcard. Na Amerika richt Twitter ook de pijlen op markten erbuiten.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...